İlk Türk düşes! Mersin'de dünyaya gelen Hande Macit Macklenburg Düşes'i oldu

Hande Macit, Mersin’de dünyaya geldi. Eğitim için Hollanda’ya gitti. Kurduğu yoğurt şirketiyle en başarılı girişimci seçildi. Eğlencede tanıştığı Mecklenburg Veliaht Prensi Georg Alexander’ın evlenme teklifine ‘Evet’ dedi. 17 Eylül’deki düğünle Mecklenburg’un yeni Düşes’i ilan edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Eylül 2022 Güncelleme 24 Eylül 2022, 07:03
İlk Türk düşes! Mersin’de dünyaya gelen Hande Macit Macklenburg Düşes’i oldu

İÇİNDEKİLER

Dünya, Türk kızının aşk hikayesiyle çalkalandı. Mersinli Hande Macit, Tarsus Amerikan Koleji'ni tamamladı. 2018'de gittiği Hollanda'da ekonomi eğitimi aldı. Ardından ağabeyi Kerem Macit'le birlikte yoğurt şirketi açtı. Hollanda'nın en başarılı genç girişimcileri arasında yer aldı. 2019'da katıldığı bir davette Avrupa'nın en eski hanedanlarından Mecklenburg Dükalığı'nın Veliaht Prensi Georg Alexander Mecklenburg'la tanıştı! İlk görüşte aşık olan ikili evlilik kararı aldı. 17 Haziran'da kıyılan nikahla Macklenburg Düşes'i olan Hande 'İlk Türk Düşes' olarak tarih yazdı. Çiftin 17 Eylül'deki kilise düğününe ise 500 davetli katıldı. Dünyanın konuştuğu genç Düşes, "Alexander'ın prens olduğunu tanıştıktan iki hafta sonra öğrendim. Unvanla hayatımda bir şey değişmeyecek" açıklaması yaptı.



MANDIRADA BİR PRENS
Alman Prensi Georg Alexander, aşkı için mandırada yoğurt mayaladı. "Ona ilk görüşte aşık oldum. Hande'yle Türkiye'de tatil yaptık. Yemeklere bayıldım" ifadesini kullandı.



KRAL CHARLES'IN AKRABASI
Çift, kilisedeki düğünde İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'i de andı. Çünkü Prens Georg Alexander Mecklenburg ile çiçeği burnunda Kral Charles, yedinci göbekten akrabaydı! İkilinin, cenazeden dolayı İngiliz Kraliyeti'nden kimseyi çağıramadığı açıklandı.



Çiftin evlilik yüzüklerinde Mecklenburg'un ulusal renkleri olan mavi ve kırmızı kullanıldı.

Çiftin düğün karelerini İngiliz Kraliyet Ailesi'nin de fotoğrafçısı olan Patrick van Katwijk çekti.



TÜRKİYE ONU KONUŞUYOR
Nasıl bir hayır işledin bana da söyle ne olur!
Türkiye'de de bir düğün isteriz.
Seni Meghan Markle'ın yalnızlığına bırakmayacağız.
Acaba saraydaki kutlamada bir erik dalı oynanmış mıdır?
Ablam be gururumuzsun!
Kahvesine tuz attı mı acaba?
Kuzeni falan varsa haber et.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN