Yunanistan'da panik havası! Eski Yunan bakan Evangelos Apostolakis, Miçotakis'i uyardı: Erdoğan'ın sözlerini ciddiye almalıyız

Yunanistan'ın tahrik dozunu arttıran hamleleri sonrası Başkan Recep Tayyip Erdoğan net mesaj vermiş ve Yunanistan'ın bizim dengimiz ve muhatabımız olamdığına dikkat çekerek "Bir gece ansızın gelebiliriz" demişti. Başkan Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'da panik havası estirdi. Yunanistan'da daha önce Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı olarak görev yapan Evangelos Apostolakis, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i uyardı. Evangelos Apostolakis, "Şunu iyi bilmeliyiz ki, bu söylenenleri ciddiye almamız gerek." dedi.

Giriş Tarihi 08 Eylül 2022, 09:38 Güncelleme 08 Eylül 2022, 09:54
Yunanistan’da panik havası! Eski Yunan bakan Evangelos Apostolakis, Miçotakis’i uyardı: Erdoğan’ın sözlerini ciddiye almalıyız

İÇİNDEKİLER

Yunanistan'ın Ege'de ve Doğu Akdeniz'de yaptığı tahrik dolu hareketler son dönemde dozunu artırdı.

Dışişleri ve Savunma Bakanlığı tarafından zaman zaman yapılan uyarılar sonrası net mesajı Başkan Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Başkan Erdoğan, Yunanistan'ın bizim dengimiz ve muhatabımız olamdığına dikkat çekerek "Bir gece ansızın gelebiliriz" dedi.

YUNAN'DA PANİK HAVASI
Başkan Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'da panik havası estirdi.

Yunanistan'da ana muhalefetteki Radikal Sol İttifak (SYRIZA) iktidarı döneminde Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı olarak görev yapan Evangelos Apostolakis, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Atina'ya yönelik uyarılarını "ciddiye almaları gerektiğini" vurgulayarak, "Erdoğan'ın, Türkiye'de iç politikadaki durumdan ötürü böyle konuştuğunu savunmak son derece riskli. Türkiye, metotlu ve stratejik hareket eder." dedi.

Apostolakis, katıldığı bir programda, Türk-Yunan ilişkilerinde son dönemde tekrar tırmanan tansiyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'ın "Oyun oynamıyoruz, ciddi konuşuyoruz." mesajı verdiğine dikkati çeken Apostolakis, "Şunu iyi bilmeliyiz ki, bu söylenenleri ciddiye almamız gerek. Erdoğan, 'Bir gece ansızın gelebiliriz' derken, Türkiye'nin istediği şekilde, Ege'nin paylaşılmasına iyilikle razı olmamamız halinde, bunu muhtemelen zorla yaptıracağı tehdidinde bulunuyor." ifadesini kullandı.

Apostolakis, sessiz kalmamaları gerektiğini ancak Türkiye'nin bu aşamada tansiyonu Yunanistan'ın tırmandırmasını istiyor olabileceğini öne sürerek bu nedenle de ülkesinin dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

"TÜRKİYE, METOTLU VE STRATEJİK HAREKET EDER"
Atina'nın egemenlik haklarından taviz vermeyeceğini daha net mesajlarla ortaya koyması gerektiğini savunan Apostolakis, "Erdoğan'ın, Türkiye'de iç politikadaki durumdan ötürü böyle konuştuğunu savunmak son derece riskli. Türkiye, metotlu ve stratejik hareket eder." diye konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Yunanistan'ın şımarıklıkları sonrası Başkan Erdoğan Yunanistan'ı uyarmıştı.

Erdoğan, "Ülkemize yönelik tacizlerini ve terbiyesizliklerini arttıran Yunanistan'la ilgili olarak şu hatırlatmayı yapmak istiyorum, Yunanistan ne siyasi ne ekonomik ne askeri bakımdan bizim dengemiz olmadığı için muhatabımız da değildir." açıklamasını yaptı.

"İZMİR'İ UNUTMA"
Bir açıklama daha yapan Erdoğan şunları söylemişti:

"Şu anda bu Amerika, Dedeağaç'a, Yunanistan'a silahları gönderiyor mu? Uçakları gönderiyor mu? Oradan S-300'lerle bizi tehdide kalkışıyor mu? Ey Yunan, bak tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur, ağır. Yunanistan'a bizim tek cümlemiz var, İzmir'i unutma."

"BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ"
Erdoğan, aynı Türkiye'nin şimdi kimi alanlarda dünyanın en gelişmiş ülkelerinin de üzerine çıkan başarılarıyla kendini kabul ettirdiğine dikkati çekerek, "Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz. Dün ülkemizin ayağına prangalar takarak, ilerlemesini engelleyenlerin, bir yerlere fırsat kollayarak, beklediğinden emin olun." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN