Rusya Ukrayna savaşında hareketli gün! Belgorod’dan patlama sesleri! Rusya’dan Lysychansk açıklaması

Ukrayna'daki savaş son sürat devam ederken Rusya, Belgorod'dan gelen haber ile sarsıldı. Kentte sabah saatlerinde bir dizi patlama meydana geldi, Belgorod valisi Vyacheslav Gladkov'dan ilk açıklama geldi. Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Ukrayna'nın doğusundaki Lysychansk kentinde tam kontrol sağlandı" ifadelerine yer verildi.

Giriş Tarihi 03 Temmuz 2022, 15:12 Güncelleme 03 Temmuz 2022, 15:12
Rusya Ukrayna savaşında hareketli gün! Belgorod’dan patlama sesleri! Rusya’dan Lysychansk açıklaması

İÇİNDEKİLER

Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile başlayan savaş aylardır sürüyor.

Rus ordusu Ukrayna'nın doğusundaki ilerleyişini sürdürürken Belgorod'da flaş bir gelişme yaşandı.

Ukrayna'ya 40 kilometre, Harkiv şehrine ise 80 kilometre uzaklıkta bulunan Rus kenti Belgorod'da bir dizi patlama meydana geldi.

Vali Vyacheslav Gladkov Pazar günü erken saatlerde yaşanan patlamalar nedeniyle en az üç kişinin öldüğünü, dört kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Telegram üzerinden açıklamalarda bulunan vali en az 11 apartman ve 39 evin hasar gördüğünü, beş evin tamamen yıkıldığını söyledi.

UKRAYNA KAMİKAZE DRONE İLE VURMUŞTU
Bu gelişmenin ardından akıllara ilk olarak Ukrayna'nın kente bir drone saldırısı yapıp yapmadığı geldi. Ancak Rus vali bu konuda bir açıklamada bulunmadı.

Ukrayna geçtiğimiz haftalarda bir başka Rus kenti Novoshakhtinsk'i 'Kamikaze drone' ile hedef almıştı.

ABD, geçtiğimiz dönemde 800 milyon dolarlık yeni askeri destek paketinin parçası olarak Ukrayna'ya 'kamikaze' insansız hava araçları vereceğini duyurmuştu.

RUSYA KAYIPLARINI HALA AÇIKLAMIYOR
Ukrayna aylardır süren savaşta 20 binin üzerinde Rus askerinin hayatta kaldığını iddia ediyor.

Rusya ise aylardır askeri kayıpları açıklamaya yanaşmıyor. Moskova konu ile ilgili ilk ve son resmi açıklamasını 2 Mart'ta yapmıştı.

Söz konusu açıklamada Rusya'nın savaştaki asker kaybı 498 olarak açıklanmıştı. Bu veri o tarihten sonra hiç güncellenmedi.

300'DEN FAZLA SUBAY ÖLDÜRÜLDÜ
Rus hükümeti silahlı kuvvetlerinin uğradığı ölümlerin sayısı hakkında nadiren güncellemeler verirken, yerel yönetimler ve gazeteler tarafından yapılan duyurular 300'den fazla subayın çatışmalarda öldüğünü gösteriyor.

BİR KENT DAHA ELE GEÇİRİLDİ
Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Ukrayna'nın dğusundaki Lysychansk kentinde tam kontrol sağlandı" ifadelerine yer verildi.

Rusya'nın Ukrayna sınırına yakın Belgorod kentinde peş peşe patlamalar meydana geldi.

Patlamalar sonucu 3 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda yerleşim yeri hasar gördü.

Belgorod Bölge Valisi Vyacheslav Gladkov, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, patlamalar sonucu 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 11 apartmanın ve 39 evin hasar gördüğünü, 4 evin ise yıkıldığını duyurdu.

Açıklamada, patlamaların nedenine ilişkin soruşturma başlatıldığını belirten Gladkov, patlamalar sırasında hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini aktardı.

Ukrayna tarafından olaya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.