G7 Zirvesi’nde liderlerin şamata-gırgırı pozu gündem oldu

Almanya'da yapılan G7 Zirvesi'nde, komik diyaloglar da yaşandı. G7 liderleri, Putin’i alaya aldı. Rus lider gibi üstlerini çıkarıp gösteri yapmayı tartıştı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Haziran 2022 Güncelleme 28 Haziran 2022, 06:57
G7 Zirvesi’nde liderlerin şamata-gırgırı pozu gündem oldu

İÇİNDEKİLER

Almanya'da yapılan G7 Zirvesi'nde, komik diyaloglar da yaşandı. Bavyera eyaleti Elmau Sarayı'ndaki toplantıya katılan ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Kanada ve Japonya liderleri, Sibirya tatillerinde üstü çıplak halde ata binip balık avlayan Rus Lider Putin'i alaya aldı. Johnson, "Biz de soyunsak mı" diye şakalaştı. Trudeau, "Göğsümüz çıplak halde ata binme gösterisi yapacağız" ifadesini kullandı. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, böyle bir pozun kendisi için ne anlama geleceğini hesaba katmadan "Oh evet! Ata binmek en iyisidir" diye sohbete katıldı. Sohbetin videosu, AB Komisyonu'nun web sitesinde de yayımlandı.


YENİ YAPTIRIMILAR
Toplantıda Rusya'ya karşı yeni yaptırım kararları da alındı. Rus ürünlerden alınan verginin Ukrayna'ya gönderileceği açıklandı. Ayrıca AB ülkelerinin Rusya'nın silahlarını yenilemesine engel olacağı hatırlatıldı. Altın ticareti de yasaklandı.


PUTİN SÜREKLİ SOYUNDU
Rusya Lideri Vladimir Putin, tatilde at biniyor, balık tutuyor, yüzüyor ve üstsüz poz veriyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN