Yunanistan Başbakanı Miçotakis şova soyundu! ABD Kongresi de çanak tuttu

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Amerika Birleşik Devletleri'nde şova soyundu. Türkiye ile ilgili asılsız iddialarla mağduru oynayan Miço hızını alamayıp bir de skandal sözlerle Kıbrıs'ta iki devletli bir çözümün 'Kabul edilemez' olduğunu ifade etti. ABD Kongresi de adeta çanak tutarcasına alkışladı.

Giriş Tarihi 17 Mayıs 2022, 23:35 Güncelleme 17 Mayıs 2022, 23:42
Yunanistan Başbakanı Miçotakis şova soyundu! ABD Kongresi de çanak tuttu

İÇİNDEKİLER

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'ye giden Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ABD Başkanı Joe Biden tarafından Beyaz Saray'da ağırlandı.

Daha sonra ABD Kongresi'nin ortak oturumunda Kongre üyelerine hitap eden Miçotakis, ABD'nin Yunan adalarındaki askeri unsurlarından övgüyle bahsetti.

Miçotakis, provokasyon dolu konuşmasında, ABD'den Kıbrıs konusundaki müzakere sürecinde tüm nüfuzunu kullanmasını istedi.

ABD KONGRESİ DE ALKIŞLA ÇANAK TUTTU
"Kıbrıs Adası'nda iki devletli bir çözümü asla kabul etmeyeceklerini" ifade eden Miçotakis, isim vermeden Türkiye'nin Yunan hava sahasını ihlal ettiğini iddia ederek, ABD Kongresinden Türkiye'ye yapılacak muhtemel silah satışlarında Doğu Akdeniz'deki durumu göz önünde bulundurmasını istedi.

Yunan Başbakan Miçotakis'in, Türk varlığını hiçe sayan sözleri sonrası Kongre üyeleri tarafından ayakta alkışlandı.

Dün ABD Başkanı Joe Biden ile görüşen Miçotakis, iki ülke arasındaki ilişkilerin 201. yıl dönümü dolayısıyla verilen resepsiyona da katılmıştı.