Beyaz Saray 'bu sürümün örneği emsalsizdir' dedi ve duyurdu: Tarihin en büyük petrol rezervi salınımı gerçekleşiyor

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 36. gün de geride kalırken Rusya kanadına yapılan yaptırımlar devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden da Rusya'ya yönelik çeşitli yaptırımları hayata geçirmiş ve ardından yaptırımların oluşturabileceği negatif etkenlere karşı da yeni uygulamaları hayata geçirmişti. Bu kapsada ABD tarihin en büyük petrol rezervi salınımının gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu kararın piyasalarda pozitif etki yaratacağı tahmin ediliyor.

Giriş Tarihi 31 Mart 2022, 20:34 Güncelleme 31 Mart 2022, 21:21
Beyaz Saray ’bu sürümün örneği emsalsizdir’ dedi ve duyurdu: Tarihin en büyük petrol rezervi salınımı gerçekleşiyor

İÇİNDEKİLER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesine özel askeri operasyon emri vermesinin başlayan Rusya-Ukrayna savaşı petrol fiyatlarını rekor seviyeye çıkardı. ABD Başkanı Joe Biden, artan petrol fiyatları ile mücadele kapsamında aldığı yeni bir karar aldı.

YÜKSEK BENZİN FİYATLARIYLA KARI KARŞIYAYIZ
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Amerikalıların yükselen benzin fiyatlarıyla karşı karşıya olduğu aktarıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya yönelik saldırısını hızlandırmasından bu yana benzin fiyatlarının galon başına yaklaşık 1 dolar arttığına işaret edilen açıklamada, savaş nedeniyle petrol arzının azaldığı ve fiyatların yükseldiği kaydedildi.

2 AŞAMALI PLAN HAYATA GEÇİRİLECEK
Açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın artan benzin fiyatlarına yönelik 2 aşamalı bir plan açıklayacağı belirtilerek, planın ilk aşamasının arzı artırmak olduğu vurgulandı.

6 AY BOYUNCU GÜNDE ORTALAMA 1 MİLYON VARİL
ABD'nin müttefikleriyle istişareleri sonucu gelecek 6 ay boyunca günde ortalama 1 milyon varil petrolü piyasa süreceği belirtilen açıklamada, bu miktarın tarihin en büyük rezerv salımı olduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Bunun ölçeği emsalsiz. Dünyada, bu süre boyunca günde bu 1 milyon varil oranında petrol rezervinin kullanıma sunulması hiç olmamıştı." denildi.

GAZ FİYATLARI İKİ SORUNDAN ARTIYOR
Konya ilişkin açıklamalarda bulunan Joe Biden şu açıklamalara imza attı:

Gaz fiyatları iki sorundan kaynaklanıyor. Birincisi Covid-19, İkincisi Vladimir Putin'dir.

Aile bütçelerimiz, petrol fiyatları, bunların hiçbiri bir diktatörün savaş ilan edip etmemesine bağlı olmamalı. Ülkemizin iyiliği, dünyanın iyiliği için Vladimir Putin'e acil yanıt vermemiz gerekiyor.

Özel şirketlerin kazanmasında sorun görmüyorum ancak hiçbir ABD şirketi, pandemiden veya Vladimir Putin'in eylemlerinden yararlanmamalıdır.

Bugün, önümüzdeki 6 ay boyunca günde 1 milyon varil petrolün serbest bırakılmasına izin veriyorum.

Beyaz Saray'ın açıklamasında, petrol şirketlerinin yıllardır kullanmadığı kuyulardan ücret talep edilmesi için Kongre'ye çağrıda bulunuldu.

Öte yandan, Amerikan Otomobil Birliği (AAA) verilerine göre, ülkede benzinin ortalama fiyatı geçen yıla kıyasla yüzde 50'ye yakın artış gösterdi.

ABD'de benzinin ortalama fiyatı galon başına 4,23 dolara ulaştı.