Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Grossi'den A Haber'e özel açıklamalar: Çernobil'de tehlike mevcut

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, A Haber'e özel açıklamalarda bulundu. Çernobil Nükleer Santrali'ndeki reaktörde devasa olmasa da mevcut bir tehlikenin bulunduğunu belirten Grossi, Antalya'daki Rusya-Ukrayna-Türkiye zirvesi için ise "Antalya'da olanlar bu yolun başı. Türk hükümetine minnettarım" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 10 Mart 2022, 20:53 Güncelleme 10 Mart 2022, 21:02
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Grossi’den A Haber’e özel açıklamalar: Çernobil’de tehlike mevcut

İÇİNDEKİLER

Ukrayna'da çatışmaların Çernobil'e sıçraması sonrasında yürekler ağızlara gelmişti. Nükleer bir sızıntı ihtimali tüm dünyayı korkutmuştu.

Türkiye'ye gelen Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) Genel Direktörü Rafael Mariano Grossi çok önemli bilgiler paylaştı.



DEVASA OLMASA DA BİR TEHLİKE VAR
Çernobil'de ve diğer nükleer sanrallerde hala bir tehlikenin mevcut olduğunu dile getiren Grossi "Güç tedariği ile alakalı bir kesinti oldu. Bir tehlike var. Sürekli temas halindeyiz. Biliyoruz ki devasa bir tehlike yok. Olayın başlangıcından bu yana sıkı bir çalışma içindeyiz. Dışişleri bakanlarıyla da bu konuyu konuştuk. " dedi.



Savaşın gidişatının kurumlarına etkisini değerlendiren Grossi "Çalışan bir atmosfer var. Yapacağımız çok şey var. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu tarafsız bir kurum. Bizimle çalışmakta gönüllü oldukları için memnunuz." diye ekledi.



"TÜRKİYE'YE MİNNETTARIM"
Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarını Antalya'da bir araya getirerek gerçekleştirdiği kritik adımı da değerlendiren Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Genel Sekreteri "Türkiye'nin rolü inanıyorum ki bizi daha iyi bir yere götürecek. Antalya'da olan daha bu yolun başı. Türk hükümeti süreç içerisinde hemen harekete geçti. Minnettarım. " ifadelerini kullandı.