Son kale: Kiev! Sivil direnişçiler teyakkuzda! Elin silah tutan herkes savunmada

Son dakika... Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırı 9. gününde çatışmalar devam ediyor. Ukrayna-Rusya heyetleri, Rusya'nın saldırısı altında bulunan Ukrayna'da sivillerin tahliyesinin yapılacağı bölgelerde geçici ateşkesin sağlanması konusunda anlaştı. Kiev'de ise sivil direniş dikkat çekti. Kiev'de de çok sayıda patlama meydana geldi. Kentte gece boyunca siren sesleri duyuldu. Eli silah tutan herkes bölgeye gitti.

Giriş Tarihi 04 Mart 2022, 09:16 Güncelleme 04 Mart 2022, 09:42
Son kale: Kiev! Sivil direnişçiler teyakkuzda! Elin silah tutan herkes savunmada

İÇİNDEKİLER

Rus birliklerinin Ukrayna'da ele geçirdiği kent sayısı artarken başkent Kiev'deki ilerleyişi yavaşlatmak için tüm bağlantı köprüleri havaya uçurulmaya başlandı.

SICAK ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon "Kiev'e yönelen Rus konvoyu son 36 saatte çok az ilerleyebildi" açıklamasını paylaştı. ABD'li bir savunma yetkilisi de Kiev yakınlarında büyük Rus askeri araç konvoyunun yakıt ve gıda azlığı nedeniyle durduğunu söyledi.

64 kilometre uzunluğundaki Rus konvoyunun yavaş ilerlemesine gerekçe olarak yerel halkın direnişi ve yoldaki sıkışıklığın yanı sıra birtakım taktik kararların da rol oynayabileceği belirtiliyor.

SİVİL HALK DİRENİYOR

Ukrayna'da halk, Rus ordusunun şehir ve kasabalara girmesini önlemek için sivil direniş gösteriyor. Ukrayna ordusu çeşitli cephelerde Rus ordusunun saldırılarını durdurmaya çalışırken, Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin "İşgalcilere karşı koyun" çağrısı üzerine vatandaşlar, Rus askerlerinin şehir ve kasabalara girişini sivil yöntemlerle önlemeye çalışıyor.

Sosyal medyadan ve Ukrayna kamu kurumlarından, ülkenin farklı bölgelerinde sivillerin Rus ordusuna karşı direniş gösterdiği yönünde çok sayıda video paylaşılıyor.

Ukrayna'da Rusya güçlerinin yaklaştığı Avrupa'nın en büyük santrali Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalar sonucu yangın çıktı.

MERMİLER VE PATLAMALAR KAMERAYA YANSIDI

Santralin güvenlik kameralarının YouTube üzerinden yapılan canlı yayınında, gece saatinde santral sahasında patlamalar ve karşılıklı mermi atış ışıkları görüldü.