ABD'de Cumhuriyetçi Kevin McCarthy, Biden'ın harcama paketini protesto için 8 buçuk saat konuştu!

Son dakika haberleri... ABD'de ilginç bir protesto yaşandı. ABD Temsilciler Meclisinin Azınlık Lideri Cumhuriyetçi Kevin McCarthy'nin, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1,75 trilyon dolarlık sosyal harcama paketini oylatmamak için 8 saat 32 dakika konuştu.

Giriş Tarihi 20 Kasım 2021, 00:44 Güncelleme 20 Kasım 2021, 01:42
ABD’de Cumhuriyetçi Kevin McCarthy, Biden’ın harcama paketini protesto için 8 buçuk saat konuştu!

İÇİNDEKİLER

ABD Başkanı Joe Biden'ın ekonomi planının ikinci aşamasını oluşturan 1,75 trilyon dolarlık sosyal harcama paketi, ABD Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda dün gece tartışmaya açıldı.

Tasarıyı protesto eden ABD Temsilciler Meclisinin Azınlık Lideri Cumhuriyetçi Kevin McCarthy, akşam saatlerinde başladığı konuşmasını sabah saatlerine kadar sürdürdü.

8, BUÇUK SAAT KONUŞTU
Toplamda 8 saat 32 dakika süren McCarthy'nin konuşması, ABD Temsilciler Meclisinin en uzun konuşması olarak tarihe geçti.

Öte yandan harcama paketi, sabah saatlerinde tekrar bir araya gelen Temsilciler Meclisi Genel Kurulu 213'e karşı 220 oyla kabul edildi.

Sosyal harcama paketinin, ABD'de enflasyonun 31 yılın zirvesine ulaştığı ve Biden'a olan siyasi desteğin azaldığı bir dönemde, Temsilciler Meclisi'nde onaylanması Demokratlar için yeni bir "zafer" olarak yorumlandı.

Biden'ın ekonomi planının ilk aşamasını oluşturan yaklaşık 1 trilyon dolarlık altyapı paketi de hafta başında yasalaşmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN