SON DAKİKA! Yunanistan'da 6,3 büyüklüğünde deprem! Türkiye'den de hissedildi | AFAD son depremler

Son dakika haberine göre Yunanistan'ın Girit Adası açıklarında 6,3 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Depremin Türkiye kıyılarından da hissedildiği belirtildi. A Haber canlı yayınında Yunanistan'daki depremi yorumlayan deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Bu bölge Yunanistan için de Türkiye için en kritik, en büyük depremler oluşturacak mekanizmaya sahip." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 12 Ekim 2021, 12:35 Güncelleme 12 Ekim 2021, 14:55
SON DAKİKA! Yunanistan’da 6,3 büyüklüğünde deprem! Türkiye’den de hissedildi | AFAD son depremler

İÇİNDEKİLER

Girit Adası'nda 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Atina Jeodinamik Enstitüsü, yerel saatle 12.24'te yerin 8,2 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin 6,2 olarak açıkladığı büyüklüğünü, 6,3 olarak güncelledi.

Yunanistan Devlet Ajansı AMNA'nın haberine göre, Girit'teki küçük bir kilise deprem nedeniyle yıkıldı.

Adada depremin ardından halk açık alanlara yönelirken, öğrenciler okul bahçelerine çıkarıldı.

Girit'in doğusunda meydana gelen depremin Rodos Adası başta olmak üzere yakındaki diğer adalarda da hissedildiği bildirildi.

KERPE VE ZAKROS'TA DA DEPREM
Girit'teki depremin hemen ardından Kerpe Adası'nda 4,5 ve Zakros Adası'nda 4,1 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

Girit'te 27 Eylül'de yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremde bir kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda bina hasar görmüştü.

ÜNLÜ PROFESÖR CANLI YAYINDA UYARDI
Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, A Haber'de katıldığı canlı yayında Yunanistan depremi sonrası önemli uyarılarda bulundu. Ersoy, "Bu bölge Yunanistan için de Türkiye için en kritik, en büyük depremler oluşturacak mekanizmaya sahip. Bu deprem tarihte olan depremlerin yanında çok küçük bir deprem sayılabilir. Tabi ki bu deprem biraz hasar vermiş olabilir. Oluş yeri kritik. Bundan kaynaklı olarak bu bölgede 9'a yakın, Marmara'da beklediğimizin 30 kat daha büyük bir depremi bu bölgede bekleyebiliriz. Bu bölgenin kritik olduğunu vurgulamak için söylüyorum. Bu depremleri Datça depremleri ile karıştırmasın vatandaşlarımız. Çünkü aynı yer ve aynı mekanizma değil. Bu yüzden paniklememek gerekiyor." dedi. Prof. Dr. Ersoy, depremin İzmir'de hissedilmesiyle ilgili olarak ise "İzmir kritik bir yer. Zemin olarak kötü bir zemin. Dolayısıyla kötü zeminler, uzak depremlerden etkilenebiliyor." ifadelerini kullandı.

EYLÜL SONUNDA DA DEPREM OLMUŞTU
Girit'te son olarak adanın güneyinden geçen devasa fay hattında 4.2 büyüklüğünde bir deprem kaydedilmişti.

Girit Adası, Eylül ayının sonunda da 6 büyüklüğündeki depremle sarsılmıştı. En az bir kişinin hayatını kaybettiği depremde çok sayıda bina yıkılmış, Girit genelinde okullar tatil edilmişti.

Girit Adası'nın güneyinden geçen Doğu Akdeniz-İyon Denizi fay hattı sıklıkla depremlerin meydana geldiği bir fay. Fay hattı Kızıl Deniz'den başlayıp Suudi Arabistan, İsrail, Lübnan gibi ülkelerden geçerek, Hatay'dan Akdeniz açıklarına dönüyor. Hat, Rodos'un yakınlarından geçip İyon Deniz'i açıklarına kadar devam ediyor.

AFAD YUNANİSTAN DEPREMİ AYRINTILARI
AFAD depremin büyüklüğünü 6,3 olarak duyururken; Ege kıyılarında Muğla, İzmir, Aydın gibi illerde de depremin hissedildiği bildirildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN