Kim Jong-un kameralar karşısına geçti! Kilo vermiş hali dikkat çekti

Dünyanın en kapalı ülkesi Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong-un'un her yaptığı olay olurken Kim'in uzun süre sonra görüntü vermesi de oldukça ses getirdi. Kim'in haftalar sonra kamera karşısına geçmesinin yanı sıra ciddi şekilde kilo kaybı yaşamış olması da dikkat çekti. Güney Kore medyası ise bunun altında yatan nedenin sağlık sorunları olduğunu iddia etti

Giriş Tarihi 09 Haziran 2021, 14:25 Güncelleme 09 Haziran 2021, 14:36
Kim Jong-un kameralar karşısına geçti! Kilo vermiş hali dikkat çekti

İÇİNDEKİLER

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un bir kez daha uluslararası basının gündeminde. Ancak Kim'in bu sefer gündem olmasının nedeni yaptıkları değil kendisi. Çünkü Kim uzun bir süreden sonra görüntü verdi ama ne görüntüde Kim'in durumu direkt fark ediliyordu.

KİLO KAYBI DİKKAT ÇEKTİ
İngiliz The Guardian'ın haberine göre Kuzey Kore devlet medyasının elde ettiği yeni görüntülerde Jong-un'un ciddi biçimde kilo kaybettiği görüldü.

The Guardian, Jong-un'un kol saatinin kayışını da mercek altına aldı. Kayışının geçtiğimiz aylara göre çok daha sıkı olduğuna ilişkin görüntüler servis edildi.

Fotoğraflarda, Kim'in sol bileğinin Kasım 2020 ve Mart 2021'de çekilen benzer görüntülerden çok daha ince olduğunu görülüyor.

Fazla kilosu ve sağlıksız yaşam biçimiyle gündeme gelen 37 yaşındaki Kuzey Kore liderinin ciddi biçimde zayıflaması çeşitli iddialara da konu oldu.

Güney Kore medyasında yer alan haberlerde ise Jong-un'un zayıflamasının ardında sağlık sorunları yattığı iddia edildi. Jong-un'un zayıflaması sağlığının kötüye gittiği şeklinde yorumlansa da bilinçli bir kilo verme kararı olup olmadığı henüz bilinmiyor.