Şoke eden açıklama! İngiltere'de şimdi de 'üçlü mutant' virüs

Dünya bir yılı aşkın süredir koronavirüs ile savaşırlen İngiltere'den şoke eden yeni bir haber geldi. Gelen son dakika haberine göre İngiltere'de şimdi de ‘üçlü mutasyona’ sahip bir tür keşfedildiği bildirildi. ‘İlginç bir kombinasyona’ sahip olduğu belirtilen mutasyon ile ilgili, şimdiye kadar Yorkshire ve Humber bölgelerinde toplamda 49 vaka kaydedildi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 23 Mayıs 2021, 12:17 Güncelleme 23 Mayıs 2021, 12:24
Şoke eden açıklama! İngiltere’de şimdi de ’üçlü mutant’ virüs

İÇİNDEKİLER

İngiltere'de, Hindistan'da büyük bir sağlık krizine neden olan ve 'çifte mutasyon' geçirdiği belirtilen varyasyonun ardından, şimdi de 'üçlü mutasyona' sahip bir tür keşfedildiği bildirildi.

'İlginç bir kombinasyona' sahip olduğu belirtilen mutasyon ile ilgili, şimdiye kadar Yorkshire ve Humber bölgelerinde toplamda 49 vaka kaydedildi.

İngiltere Kamu Sağlığı birimi, mutasyonun incelendiğini duyurdu.

Bu arada, ülkede Hindistan varyantı hızla yayılırken, Almanya bugün itibariyle İngiltere'den ülkeye girişleri yasakladı.

İspanya ise kısıtlamaları kaldırarak turist kabul etmeye başlayacak.

HİNDİSTAN'DAN FACEBOOK, TWITTER VE INSTAGRAM'A HİNT VARYANTI TALİMATI!
Öte yandan koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Hindistan'da hükümeti Youtube, Facebook ve İnstagram gibi sosyal medya şirketlerine Kovid-19'un "Hindistan varyantı" ifadelerinin tüm paylaşımlardan kaldırılmasını talep etti.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının merkez üssü haline gelen Hindistan'da hükümet, sosyal medya şirketlerine 'Hint varyantı ifadelerini kaldırın" talimatı gönderdi.

Yerel medyanın haberine göre, Bilgi Teknoloji Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) koronavirüsün "Hndistan varyantı" olarak anılan varyantının B.1.617 olarak tanımlandığını ve isminin bu şekilde kullanılması gerektiğini; buna "Hindistan" adının verilmesinin yanlış olduğunu aktardı.

Covid-19 virüsünün varyantları, coğrafi olarak ortaya çıktığı yerle anılıyor.

Canlı Corona Virüsü Haritası - Corona Virüsü Ölü ve Vaka Sayısı Son Durum