Ermenistan Başbakan'ı Nikol Paşinyan Rusya'daki zirvedeyken sözcüsü bakın nereden çıktı!

Yıllardır Ermenistan’ın işgali altında bulunan Karabağ’ın Azerbaycan tarafından geri kazanılması halkın Paşinyan’a büyük tepki göstermesine neden olmuştu. Gelen son dakika haberine göre, Karabağ görüşmesi için Rusya’ya giden Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın sözcüsü Mane Gevorgyan, ülkede düzenlenen Rusya karşıtı gösterilere katıldı. Ermeni sözcüye Meclis Başkanı Ararat Mirzoyan’ın da eşlik etmesi dikkat çekti.

Giriş Tarihi 13 Ocak 2021, 14:08 Güncelleme 13 Ocak 2021, 14:08
Ermenistan Başbakan’ı Nikol Paşinyan Rusya’daki zirvedeyken sözcüsü bakın nereden çıktı!

İÇİNDEKİLER

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, geçtiğimiz günlerde Karabağ Savaşı sonrası ilk kez bir araya gelmişti.

Karabağ'daki gelişmelerin ele alındığı görüşmeler esnasında Ermenistan sokaklarında Rusya karşıtı gösteriler düzenlendi.

Eylemlere Paşinyan'ın sözcüsü Mane Gevorgyan da katıldı. Gevorgyan eylemlere dair çekilen görüntülerde kalabalığın arasında görülüyor.Gösterilere katılanlar arasında Meclis Başkanı Ararat Mirzoyan ve eski Diaspora Bakan Yardımcısı Babken Der Grigoryan da bulunuyor.

Başkent Erivan'daki öfkeli Ermeni göstericiler, ayrıca Rusya lideri Putin'i hedef alan ve İngilizce küfürlerin yer aldığı pankartlar da taşıdı.

ANLAŞMA MANŞETTEN VERİLDİ
Dağlık Karabağ için varılan yeni anlaşmanın hayal kırıklığı, bugün Ermenistan yerel medyasına yansıdı. Zhoghovurd gazetesi, savaş esirleri sorununun çözülemediğine vurgu yaptı.

Gazeteye konuşan Rus siyasi analist Stanislav Pritchin, Moskova'daki randevunun öneminin altını çizdi ve Rusya'nın arabuluculuğu olmadan bir ilerleme sağlanamayacağını savundu.

Zhanamak gazetesi ise, "Moskova'daki zirve Ermenistan'ın temel problemlerini çözmedi, Paşinyan'ın kendi ajandasındaki çözümler başarısız oldu" ifadesine yer verdi.

Ermenistan medyası ayrıca, cephe hatlarında devam eden arama operasyonlarında 10 Ermeni askerinin daha cesedine ulaşıldığını sayfalarına taşıdı.