Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te mikrofinans kurumu ofisinde rehine krizi!

Gürcistan'da rehine krizi yaşanıyor. Başkent Tiflis'te bir mikrofinans kuruluşu ofisine giren el bombalı kişi, 9 kişiyi rehin aldı. Saldırgan sosyal medyadan yayınladığı canlı yayınla rehineleri tehdit etti.

Giriş Tarihi 20 Kasım 2020, 18:55 Güncelleme 20 Kasım 2020, 20:19
Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te mikrofinans kurumu ofisinde rehine krizi!

İÇİNDEKİLER

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te bir mikrofinans kuruluşu ofisine giren el bombalı kişi, 9 kişiyi rehin aldı.

Saldırgan sosyal medyadan yayınladığı canlı yayınla rehineleri tehdit etti.

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Gürcistan İçişleri Bakanlığı,silahlı saldırganın başkent Tiflis'teki finans kurumuna girdiğini ve olay yerinde geniş güvenlik önemlerinin alındığı ifade etti.

Bakanlık, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. Gürcistan Devriye Polisi Müdürü Vaja Siradze ise basına yaptığı açıklamada, silahlı saldırganın Akaki Tsereteli Caddesi'ndeki finans kurumuna girerek 9 kişiyi rehin aldığını söyledi.

CANLI YAYINDAN TEHDİT ETTİ
Elinde el bombası olan saldırgan sosyal medyadan yayınladığı canlı yayınla rehineleri tehdit etti. 9 kişiyi rehin alan saldırganın ne talep ettiği ise açıklanmadı.

SALDIRGAN YAKALANDI
Polis yetkilileri, MBC mikro finans kurumunda 9 kişiyi yaklaşık 3 saat rehin alan saldırganın yakalandığını açıkladı.

Saldırganın parlamentonun olağanüstü toplanarak ülke genelinde kumarın yasaklaması, kamu bankalarının düşük faizle kredi vermesi ve ilaç firmalarına azami yüzde 10 kar hakkı verilmesi gibi "sosyal" taleplerde bulunduğu bildirildi.

EKİM AYINDA DA REHİNE KRİZİ YAŞANMIŞTI
Gürcistan'da 22 Ekim'de Zugdidi kentinde saatlerce süren rehine krizi yaşanmıştı. Bank Of Georgia'ya girerek onlarca kişiyi silah tehdidiyle rehin alan saldırgan Badri Esebua, 2 rehine, talep ettiği 500 bin dolar ve parayı getiren polisi de yanına alarak olay yerinden ayrılmış, daha sonra rehineleri serbest bırakarak kaçmıştı. Esebua halen aranıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN