Avrupa'da Coronavirüs paniği! Yeniden katı tedbirler alınıyor

Coronavirüs 2. dalgasıyla yine büyük can almaya devam etti. Avrupa ülkeleri, yeniden katı tedbirler almaya başladı. Fransa, Belçika, Almanya, İngiltere ve İspanya başta olmak üzere birçok ülkede sokağa çıkma, seyahat etme ve toplanma kısıtlamaları uygulanırken, mağazalar, alışveriş merkezleri, restoranlar da kapatıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Kasım 2020 Güncelleme 04 Kasım 2020, 06:59
Avrupa’da Coronavirüs paniği! Yeniden katı tedbirler alınıyor

İÇİNDEKİLER



Dünyada
Covid-19 salgınında tespit edilen toplam vaka sayısı 47 milyon 339 bini geçti. Virüs nedeniyle 1 milyon 211 bin 628 kişi yaşamını yitirdi. Salgının başından beri vaka sayılarında en yüksek artışların yaşandığı Avrupa ülkeleri, yeniden katı tedbirler almaya başladı. Fransa, Belçika, Almanya, İngiltere ve İspanya başta olmak üzere birçok ülkede sokağa çıkma, seyahat etme ve toplanma kısıtlamaları uygulanırken, mağazalar, alışveriş merkezleri, restoranlar da kapatıldı.

REKOR FRANSA'DA
Fransa'da son 24 saatte 53 bin 238 vaka tespit edildi. Ölü sayısı 37 bin 435'i geçti.

ALMAN TEDBİRİ
Ülkede yarından itibaren 30 Kasım'a kadar katı kuralların işletileceği belirtildi. Son 14 saatte 12 bin vaka tespit edildi, bugüne kadar 10 bin 669 kişinin öldüğü belirtildi.


İNGİLTERE'DE TEST ÜSTÜNE TEST
Ülkede bir günde 15 bin vaka tespit edildi. Ölü sayısı 41 bini geçti. Hızlı ve toplu Coronavirüs testi denemeleri Liverpool'da başladı.



BELÇİKA'DA HASTANELER DOLDU

Virüse yakalanan bir hasta, ağırlaştı. Belçika'da tam donanımlı hastane bulunamadı. Liege Hastanesi'nden tedavi için helikopterle Almanya'ya nakledildi.



SESİNDEN TANIDI

ABD'de Masschusettz Teknoloji Enstitüsü (MIT) yapay zekayla geliştirilen bir yazılımla, Covid-19 hastalarını, öksürüklerinin sesiyle tespit etti. Araştırmacı Brian Subirana, "Belirtiniz olmasa dahi, sesinizden hastalığınız tespit ediliyor" dedi.



HEYKELLERE KORUMA

ABD'de seçim heyecanı sürerken, bir yandan da Coronavirüs tedbirleri uygulanıyor. Beverly Gardens Park'taki halka açık bir sanat heykeli, virüse karşı korumaya böyle alındı.



COVID OUT PLAJ IN
Avustralya'nın Victoria eyaleti, ikinci dalgayla mücadele ediyor. Ama vatandaşlar, sıcak havanın tadını çıkarıyor. Melbourne'daki St Kilda Plajı'nı dolduranlar, Coronavirüs tedbirlerini hiçe sayıyor.

2 BİN 343 YENİ HASTA
Türkiye'de dün 2 bin 343 kişiye Covid-19 tanısı konuldu. 79 kişi vefat etti. Bin 817 kişi iyileşti.

Canlı Corona Virüsü Haritası - Corona Virüsü Ölü ve Vaka Sayısı Son Durum