Çaresizlik içindeki Ermenistan ordusu kritik hatlara saldırılar düzenlemeye çalışıyor! BTC hattı üzerine füze attılar

Azerbaycan ordusunun karşı saldırıları sonrası ağır kayıplar veren Ermenistan ordusu cephede yenilince sivilleri hedef almasının ardından şimdi de kritik hatlara saldırılar düzenlemeye çalışıyor. Çaresiz durumdaki Ermenistan ordusu son olarak Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) petrol boru hattına füze fırlattı. Füze, Yevlah bölgesinde BTC’nin 10 metre yanına düştü. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre Ermenistan ordusuna ait bir komuta gözlem noktasının yok edildiği bildirilirken, Ermenistan'ın bölgedeki bazı askeri birliklerinin mevzileri bırakıp kaçtığı belirtildi. Son olarak Ermenistan ordusuna ait çok sayıda askeri teçhizatın imha edildiği açıklandı.

Giriş Tarihi 07 Ekim 2020, 09:42 Güncelleme 07 Ekim 2020, 09:45
Çaresizlik içindeki Ermenistan ordusu kritik hatlara saldırılar düzenlemeye çalışıyor! BTC hattı üzerine füze attılar

İÇİNDEKİLER

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusu ile çatışmaların gece boyunca devam ettiği belirtildi. Açıklamada, "Ermenistan Silahlı Kuvvetleri 5. Muhrip Alayı savunma alanındaki komuta gözlem noktası tahrip edildi" denildi.

Ermenistan'ın bölgedeki bazı askeri birliklerinin mevzileri bırakıp kaçtığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Alınan bilgiye göre düşmanın 1.Motorlu Tüfek Alayı, yiyecek yetersizliğinden dolayı gıda tedariğinde ciddi sorunlar yaşıyor. Sonuç olarak, düşman birliklerinin personeli savaş mevzilerinden ayrıldı ve kaçtı. Diğer birimler de mühimmat ve yakıt ikmaliyle ilgili ciddi sorunlar yaşıyor."

BTC HATTINA FÜZE ATTILAR

Ermenistan ordusu Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattına yönelik füzeli saldırısının engellendiği açlandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Haciyev resmi Twitter sayfasından yaptığı açıklamada,

"Ermenistan, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) petrol boru hattına füze fırlattı. Füze, Yevlah bölgesinde BTC'nin 10 metre yanına düştü.

Bölgede 300'den fazla füze parçaları var. Boru hattı hasar görmedi. ANAMA bölgede temizleme çalışmaları yapıyor" ifadelerini kullandı.

Hacıyev, ayrıca"Çaresiz durumda olan Ermenistan enerji altyapısına saldırıyor" dedi.

ERMENİSTAN ORDUSUNA AİT ÇOK SAYIDA ASKERİ TEÇHİZAT İMHA EDİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın devam eden çatışmalarda ağır kayıplar verdiğini duyurdu. Ermenistan ordusuna ait çok sayıda askeri teçhizatın imha edildiği açıklandı.



Azerbaycan-Ermenistan arasında çatışmaların devam ettiği temas hattında Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusuna ait hedefleri vurmaya devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, gece boyunca şiddetli çatışmaların devam ettiğini vurgularken, Azerbaycan birlikleri tarafından yapılan topçu ateşi sonucunda 5. Alayın savunma alanındaki komuta gözlem karakolunun imha edildiği ve Ermenistan güçlerinin çok sayıda can kaybına uğradığı bildirildi.

Ayrıca top bataryalarıyla yapılan saldırılarda Ermenistan'a ait bir tank ve üç top imha edildi. Ciddi mühimmat ve yakıt temini sorunlarıyla karşılaşan Ermenistan birliklerinin irtibat kopukluğu nedeniyle birbirlerine ateş açtığı, aralarında ölü ve yaralıların olduğu bildirili.