Koronavirüsün yeni belirtisi onaylandı! Resmi olarak açıklandı...

İlk kez Aralık ayında Çin'in Vuhan kentinde görülen ve "Kovid-19" olarak adlandırılan dünya çapında ölümlere neden olan koronavirüs, milyonlarca insanı tedirgin etmeye devam ediyor. Koronavirüs belirtileri ateş ve öksürük olarak biliniyor. İngiltere'de Ulusal Sağlık Sistemi (NHS), koronavirüs belirtilerine bir yenisini ekleyerek, bu belirtinin anozminin koronavirüs semptomu olduğunu resmi olarak duyurdu. Açıklama detayda...

Giriş Tarihi 18 Mayıs 2020, 15:34 Güncelleme 18 Mayıs 2020, 15:44
Koronavirüsün yeni belirtisi onaylandı! Resmi olarak açıklandı...

İÇİNDEKİLER

Koronavirüsler diğer solunum yolu virüsleri gibi Kovid-19 da hasta kişinin öksürmesi, hapşırması ya da burnunu temizlemesi sırasında saçılan parçacıkların solunması ile bulaşıyor.

İngiliz hükümeti, koku ya da tat duyusu kaybının koronavirüs (Covid-19) semptomu olduğunu resmi olarak duyurdu.

İngiltere hükümeti koku ya da tat duyusu kaybı olan anozminin koronavirüs semptomu olduğunu resmi olarak duyurdu. Söz konusu bu semptomu yaşayan kişilerin kendilerini izole etmesi gerektiğini belirtti. Ulusal Sağlık Sistemi (NHS), sitesinde yüksek ateş ve sürekli öksürük olarak belirtilen semptomlara üçüncü olarak tat ve koku duyusu kaybını da ekleyecek. Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü, Kovid-19 hastalarında ateş, öksürük ve yorgunluğun yanı sıra boğaz ağrısı, ishal, konjonktivit (kırmızı göz), baş ağrısı, tat ve koku kaybı, ciltte döküntü ve el veya ayak parmaklarında renk değişimi de görülebileceğini bildiriyor.