Rusya: Rakka'da halk YPG'ye karşı ayaklandı

Rusya Genelkurmay Başkanı Sergey Rudskoy, terör örgütü YPG kontrolündeki Rakka'da halkın ayaklanmaya başladığı yönünde bir açıklama yaptı. Rudskoy, "Halk baskı ve cezalarla karşı karşıya kalıyor, zaruri yer değiştirmeler yaşanıyor. Bu da yerel halk arasında büyük bir rahatsızlık oluşturuyor" dedi.

Giriş Tarihi 30 Mart 2018, 00:00 Güncelleme 30 Mart 2018, 19:46
Rusya: Rakka’da halk YPG’ye karşı ayaklandı

İÇİNDEKİLER

Rusya Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Rakka'daki durumun kritik olduğu, kent yakınlarında ABD destekli silahlı grupların kontrolündeki bölgelerde halkın ayaklanmaya başladığı' belirtildi.

KENT YERLE BİR OLMUŞ DURUMDA
Rusya Genelkurmay Başkanı Sergey Rudskoy, "Neredeyse 95 bin kişinin geri döndüğü Rakka'da altyapılar tamamen yıkılmış durumda. Kent sakinleri toplumsal hizmetlere ulaşamıyor. Kentte yalnızca bir hastane ve doğumevi çalışır durumda" dedi.

'EL MANSUR'DA AYAKLANMA ÇIKTI'
Kentte su sorunu olduğunu belirten Rudskoy, Suriyelilerin Rakka'nın El Mansur yerleşim biriminde ABD'nin desteklediği silahlı gruplara karşı ayaklandığını belirtti.

Rudskoy, "YPG yönetimi ve ABD tarafından görevlendirilen yerel yetkililer insani anlamdaki sorunları çözemiyorlar. Bölgedeki halk baskı ve cezalarla karşı karşıya kalıyor, zaruri yer değiştirmeler yaşanıyor. Bu da yerel halk arasında büyük bir rahatsızlık oluşturuyor" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA UYARMIŞTI
Erdoğan, "Bu dönem başlayınca, 15 Mayıs 2016 'Gelin bunu beraber yapalım. Rakka'ya Amerika ile beraber girelim.' dedik. Ama maalesef bunlar PYD ve YPG'yi tercih ettiler. 'Siz yolunuza, biz yolumuza' dedik." sözleriyle zamanında ABD'yi uyardığını ifade etti.