Kayıp Malezya uçağına ne oldu?

Giriş Tarihi 16 Mart 2018, 00:00 Güncelleme 16 Mart 2018, 13:39
Kayıp Malezya uçağına ne oldu?

İÇİNDEKİLER


​Kuala Lumpur'dan Pekin'e uçarken kaybolan Malezya uçağıyla ilgili geniş çaplı aramalar yapıldı, ancak ne uçağa ne de herhangi bir kanıta ulaşılamadı. Dünya medyasının yakından takip ettiği olayla ilgili düzenlenen bir raporda, uçağın kaybolması akıl almaz olarak nitelendirildi. Birkaç gün önce bir Twitter kullanıcısının aldığı esrarengiz mesaj, Malezya uçağı hakkındaki tartışmaları yeniden alevlendirdi. İşte internette dikkat çeken ilginç hikaye...

8 Mart 2014'te kaybolan ve halen izi bulunamayan Malezya uçağı hakkında birçok teori var. Bazıları uçakta gizli bir askeri cihazın taşındığını ve bu yüzden düşürüldüğünü ileri sürüyor.

Kimine göreyse yolcular arasında gizli kimliklere sahip üst düzey yetkililer ve bilim insanları vardı, bu yüzden uçak kaçırıldı ve bu insanlar başka bir yere götürüldü. Bu olaya şahit olan diğer yolcuların isimlerinin değiştirildiği ve farklı ülkelerde yeni bir yaşantıya başladığı söyleniyor.

UFO uzmanlarına göreyse uçak uzaylılar tarafından kaçırıldı.

Twitter'da gündeme gelen ve bir anda tartışmaları alevlendiren yeni hikaye de doğaüstü varlıklardan bahsedildi.

Ty nickli bir Twitter kullanıcısı kısa süre önce kimliği belirsiz birinden sesli mesaj aldığını belirtti ve bu mesajı takipçileriyle paylaştı. Ayrıca Ty, mesajın askeri kodlar içerdiğini belirtti.

Bu tweet paylaşımından bir gün sonra Ty, mesaj içeriğinin "Tehlike SOS. Tahliye olurken dikkatli olun. İnsan değiller. SOS tehlike SOS" olduğunu ve kordinatlar verdiğini belirtiyor.

Erin Mahoney isimli Twitter kullanıcısı, Ty'nin paylaştığı sesli mesajdaki koordinatları araştırıyor ve koordinatların, Malezya uçağının kaybolduğu bölgeye yakın olduğunu ortaya çıkartıyor.

Uzumaki nickli Twitter kullanıcısı ise mesajda tehlikeden önce "S" olduğunu ve kaydın belirli bir döngüde tekrar ettiğini belirtiyor. Ayrıca Erin Mahoney'nin Tweet'ine yanıt olarak sesli mesajın uçağın kara kutusuna ait olduğunu ve bu yüzden koordinat içerdiğini ileri sürüyor.

Uzumaki bununla birlikte solar fırtınaların kara kutu mesajının sinyalini yükseltip, uzaklara taşımış olabileceğini ve Ty'ye bu şekilde mesajın gelebileceğini de iddia ediyor. En azından teorisi bu şekilde.

Ty bu paylaşımından sonra Endonezya dilinde başka bir mesaj aldığını tehdit edildiğini belirtiyor. Endonezya dilinde olan mesaj içeriği ise şu şekilde:

"Telefonunda kayıtlı olan sesli mesajı paylaşmayı sonlandır"

Ty bu çeviriyi Google Translate ile yapıp, ekran görüntüsünü alarak Twitter'da paylaştı.

Ty, birkaç gün önce ilginç bir olay yaşadığını evinin yakınında arabasının içinde otururken, bir adamın geldiğini ve evinin fotoğraflarını flaşla çekip gittiğini tweet'ledi. Bu olaylardan sonra Ty attığı başka bir tweet'te ise sesli mesajda geçen "İnsan değiller" kısmıyla ilgili farklı teoriler olduğunu belirtti.

Kimine göre insan değiller kısmı yapay zeka gibi bir şeye atıfta bulunuyor. Kimine göreyse üç harfliler gibi doğaüstü varlıklar olabilir. Ty'nin bu hikayesinin tamamen ilgi çekmek amacını taşıyan ve gerçek olmadığını vurgulayan birçok yorum bulunuyor.