Gazcı kardeşler

Gazcı kardeşler İran karıştı. Önce rejim karşıtları şimdi de destekçileri sokağa çıktı. “Kahrolsun Amerika” şeklinde sloganlar attı! ABD ise iş başındaydı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders ile BM Temsilcisi Haley muhalifleri gaza getirmek için “Arkanızdayız” mesajını yolladı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ocak 2018 Güncelleme 04 Ocak 2018, 02:08
Gazcı kardeşler

İÇİNDEKİLER

İran, dünyanın merkezi haline geldi. Sokağa çıkan muhalifler ülkedeki hayat pahalılığı, işsizlik, yolsuzluk gibi sorunları protesto etti. Ancak ABD ve İsrail'den gelen açıklamalar bunun hiç de öyle olduğunu göstermedi. Sokağa çıkan kalabalıklar polisle çatışıp dini lider Hamaney'in posterlerini yerle bir etti. Şimdiye kadar 30 kişinin öldüğü belirtildi.



TRUMP SUSMUYOR
İran'da dalga dalga yayılan gösterilerin odağındaki isim olan İran'ın dini lideri Hamaney sessizliğini bozarak düşmanları ilan etti. Hamaney, "İran düşmanları para, silah, siyaset gibi araçları kullanıp İran devletine sorun çıkarmak istiyorlar" dedi. Hamaney'in bu açıklamasının ardından; hükümet yanlıları başta Tahran olmak üzere tüm kentlerde sokaklara döküldü. Protestocularla hiçbir şekilde karşı karşıya gelmeyen kalabalık gruplar, Hamaney ve Ruhani lehine sloganlar atıp meydanlara yürüdü.



Rejim yanlıları "Kahrolsun Amerika, kahrolsun fitneciler" sloganları atıp kaosun arkasındaki lobiye sert tepki gösterdi. Bu girişimin son seçimlerde yüzde 59 oy alan Hasan Ruhani'yi memnun ettiği kaydedildi. İran'da rejim yanlıları sokaklara inerken, Amerika ise yine muhaliflere gaz verme derdindeydi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "İran halkı için desteğimizi birçok farklı ortamda ifade ediyoruz" dedi. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders ise İran'daki "Cesur İranlılar'a" destek verdiklerini söyledi. ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley de arkadaşlarının arkasından gitti. Halley, "hükümetin baskısını protesto etmek için cesurca sokaklara çıktığını" belirterek, gösterilere destek verdi. ABD Başkanı Trump ise bir kez daha sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından ses verdi. "İran halkı doğru zamanda ABD'den büyük destek görecek" dedi.