Trump ile Pentagon karşı karşıya!

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinde bir daha teröristlere silah vermeyeceklerini söylemesinin ardından ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan başka bir açıklama geldi. Pentagon yaptığı açıklamada adeta Başkan Trump'ı tekzip etti. Pentagon açıklamasında YPG'ye silah vermeye devam edeceklerini belirtti.

Giriş Tarihi 28 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 28 Kasım 2017, 16:53
Trump ile Pentagon karşı karşıya!

İÇİNDEKİLER

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleştirilen kritik Suriye zirvesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a telefon açmıştı. İki lider arasında gerçekleşen görüşmede hem bölgesel gelişmeler ele alınmış hem de terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG masaya yatırılmıştı.

YENİ BİR SAYFA AÇILIYOR DERKEN PENTAGON KAFALARI KARIŞTIRDI!
Donald Trump'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptıkları telefon görüşmesinde, terör örgütü YPG'ye artık silah verilmeyeceği sözünden kısa bir süre sonra Pentagon'den gelen açıklama kafaları karıştırdı. ABD ile yeni bir sayfa açılıyor derken Pentagon'un adeta Trump'ın söylemlerini hiçe sayan çıkışı, Trump ve Pentagon arasında uzun süredir kendini gösteren güç savaşını da gün yüzüne çıkardı.

TRUMP'IN ÇEVRESİNDE KİMSE KALMADI!
Donald Trump'ın başkanlık kampanyası boyunca yanında olan isimlerin neredeyse şuan hiç biri yakın çevresinde değil. Kimi isimler istifa ederken kimi isimlerde Başkan Donald Trump tarafından görevden alındılar. Bu boşluğu fırsata çevirmek isteyen Pentagon da Obama döneminden kalan zihniyeti devam ettirmek istiyor.