New York'ta terör saldırısı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

New York'ta bir araç yayaların arasına daldıktan sonra ateş açtı. İlk belirlemelere göre 8 kişi öldü 12 kişi de yaralandı... New York Belediye Başkanı olayın terör saldırısı olduğunu açıkladı.

Giriş Tarihi 31 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 01 Kasım 2017, 05:25
New York’ta terör saldırısı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İÇİNDEKİLER

New York'ta Dünya Ticaret Merkezi yakınlarında terör saldırısı gerçekleşti. saldırıda 8 kişi öldü 12 kişi de yaralandı. New York Belediye Başkanı ve ABD Başkanı Donald Trump olayın terör saldırısı olduğunu açıkladı.

New York Polis Departmanı'ndan yapılan açıklamada Manhattan'da silah sesleri duyulması üzerine harekete geçildiği ve olayda bir kişinin gözaltına alındığı duyuruldu. Saldırganın Özbek asıllı Sayfullo Habibullaevic Saipov olduğu iddia ediliyor.

ABD medyasında yer alan haberlerde ise bir sürücünün aracını bisiklet yolundaki insanların üzerine sürdükten sonra aracından ateş açtı. Gerçekleşen saldırıda en az 8 kişi hayatını kaybetti 12 kişi de yaralandı.

Olay yerine ambulans ve polis ekipleri gönderildi ve polis bölgeyi kordon altına aldı.


TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA
ABD Başkanı Donald Trump saldırıya ilişkin yaptığı açıklamda, "Saldırgan hasta ve meczup biri. Olay çok yakından takip ediliyor." dedi.



NEW YORK BELEDİYE BAŞKANI'NDAN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA
New York Belediye Başkanı saldırının terör eylemi olduğunu ve 8 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralı olduğunu açıkladı.

New York Emniyet Müdürü, devam eden bir tehlike olmadığını belirtti.


Terör saldırısının faili olduğu iddia edilen Sayfullo Habibullaevic Saipov

ABD medyasına göre, New York'un aşağı Manhattan bölgesinde, Dünya Ticaret Merkezi yakınında silah sesleri duyulduğu ihbarı üzerine polis olaya müdahale etti. Saldırıda 8 kişi ölü, 11 kişi yaralandı. Saldırganın 29 yaşında bir erkek olduğu ve gözaltına alındı.


İşte o saldırgan