Ana sınıfı

Prens William ve Düşes Kate’in oğlu George ana sınıfı için Londra’da mütevazı bir okula yazdırıldı. 4 yaşındaki prensin, üst sınıf ailelerin tercih ettiği seneliği 90 bin liralık okula yazdırılmama nedeni ise “Kate’in tercihi” olarak değerlendirildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2017 Güncelleme 31 Ağustos 2017, 00:00
Ana sınıfı

İÇİNDEKİLER

İngiltere'de günün konusu Prens George'un okulu oldu. Cambridge Düşesi Kate Middleton ile Prens William, 4 yaşındaki çocukları George için mütevazı bir okul tercih etti. Daha önce yaşadıkları Kensington Sarayı'na yakın bir noktada günlüğü 33 pound tutan bir okul öncesi eğitim merkezi olan Pestacre Montesori'ye gönderilen George'un, ülkenin en önemli eğitim kurumlarından Wetherby'ye gitmesi bekleniyordu. Ancak seneliği 20 bin pound (90 bin TL) olan ve kraliyet mensupları ile üst sınıf ailelerinin çocuklarının gönderildiği okul yerine Battersea Thomas's tercih edildi. Yıllık ücreti 4 bin pound (18 bin TL) olan okul için tekrar Londra'ya taşınan Kate ve William çifti ise çocuklarının bu okula özellikle gitmesini istediklerini söyledi. Okulun özellikle tiyatro, bale, Fransızca ve müzik alanlarında çok başarılı olduğu öğrenildi.



GÜVENLİĞİ YÜKSELTİLECEK
Kraliyet kaynakları, Kate Middleton'un şöhretli okullar yerine mütevazı Battersea Okulu'nu tercih etmesini bizzat istediğini belirtti. Ayrıca George'un birçok arkadaşının bu okulda olması da bir başka neden olarak gösterildi. 4-13 yaş arasında 540 öğrencisi olan "Kibar ol" sloganıyla öğrenci yetiştirirken Kraliyet kaynakları Prens George sebebiyle okulun güvenliğinin de artırılacağını belirtti. Okulda 24 saat nöbet tutan kraliyet görevlilerinin olacağı belirtildi. Okulun müdürü Ben Thomas da "Prensin okulumuzu tercih etmesi bizi çok onurlandırdı" dedi.

39 GÜN ÇALIŞTI
İngiliz Kraliyet ailesi, Kraliyet mensuplarının 2016'da kaç gün çalıştıklarını açıkladı. 91 yaşındaki Kraliçe II. Elizabeth'in resmi ziyaret, törenler ve ağırlamalar nedeniyle 50 gün çalıştığı belirtildi. Ailede en çok çalışan isim 114 günle 67 yaşındaki Prenses Anne oldu. Emekliye ayrılan Prens Philip'in 52, Prensler William ve Harry'nin 46'şar ve Kate Middelton'un ise 39 gün çalıştığı açıklandı.