Suriye o teklifi kabul etti

Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, Rusya'nın kimyasal silahları uluslararası topluma devretme teklifini kabul ettiklerini açıkladı.

Giriş Tarihi 10 Eylül 2013, 00:00 Güncelleme 10 Eylül 2013, 16:29
Suriye o teklifi kabul etti

İÇİNDEKİLER

Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, Rusya'nın kimyasal silahları uluslararası topluma devretme teklifini kabul ettiklerini açıkladı.Dün Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşen Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, kimyasal silahları uluslararası topluma devretme konusundaki Rusya'nın teklifini kabul ettiklerini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bugün yaptığı açıklamada Şam'la kimyasal silahların uluslararası denetim altına alınması için "etkin" ve "somut" bir plan üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. Diğer bir haber iseABD Senatosu Çoğunluk Lideri Harry Reid'den gelmişti.Reid, ABD Başkanı Barack Obama'ya Suriye'ye askeri operasyon düzenleme konusunda yetkilendirecek ve Çarşamba günü yapılacak oylamanın ertelendiğini açıklamıştı.

TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI
Türkiye'de teröristlerin silahlandırıldığı ve eğitildiğini iddia eden Muallim, "Bunların arasında Çeçenistan ve Kuzey Kafkasya'dan gelen teröristler var. Türkiye 83 ülkeden gelen teröristlerin eğitimine yardımcı oluyor… Türkiye ile Suriye arasındaki tarihi dostluk ilişkilerine rağmen, Türkiye karşı tarafta ve düşmanca bir tutum besliyor." eleştirisi getirdi.



Batı geri adım attı