Elmas gibi

İtalya'da yapılan kapsamlı bir araştırmaya göre Avrupa'nın en değerli anıtı Eyfel Kulesi oldu. Paris'teki bu dev yapı birgün satışa çıkartılırsa, 354 milyar euro talep edilecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2012 Güncelleme 24 Ağustos 2012, 00:00
Elmas gibi

İÇİNDEKİLER

Avrupa'da bulunan yapılar içinde en değerlisi Eyfel Kulesi oldu... İtalya Ticaret Odası tarafından hazırlanan çalışmaya göre Fransa'nın başkentindeki kulenin değeri 354 milyar euro. Araştırmada, kullanılan malzemenin değerinden çok özellikle anıtların estetik görünümü ve çektikleri ilgi açısından değerlendirme yapıldı. Listenin ikinci sırasında 91 milyar euro değerindeki Roma'nın ünlü Colloseum anfitiyatrosu yer aldı.

KUTSAL AİLE KLİSESİ
90 milyar euro değerindeki Barcelona'daki modern mimarinin öncülerinden sayılan Antonio Gaudi tarafından 1882 yılında yapılmaya başlanılan fakat sanatçının ölümü ile yarım kalan La Sagrada Familia (kutsal aile) kilisesi listede 3. sırada yer buldu. Diğer tanınmış eserlerden Milano'daki katedral için 82 milyar euro, İngiltere'deki Londra Kulesi için 70,5 milyar euro, yine İngiltere'deki Stonehenge ise 10,5 milyar euro değer biçildi. Listenin hazırlanması için, 11 ülkeden 45 uzmanın görüşlerinin alındığına dikkat çekildi.