Libya'da 'bir Türk öldü' iddiası

Türk Hava Yolları'ndan (THY) bilet bulamayan 120 Türk, Libya Havayolları ile Trablus'tan İstanbul'a geldi.

Giriş Tarihi 21 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 21 Şubat 2011, 17:52
Libya’da ’bir Türk öldü’ iddiası

İÇİNDEKİLER

Saat 15.45 sıralarında gelen Türkler, Trablus'ta olayların dün akşam itibariyle başladığını kendi imkanlarıyla döndüklerini anlattı.

Libya'da bulunan Fas ve Tunuslu bir grup yolcu da Türklerle birlikte Atatürk Havalimanı'na indi. Çalışırken ayağını kırdığı için hastanede yatan Bahri Parlak, isimli vatandaş da tekerlekli sandalye ile ülkeye döndü.

Mühendis Demir Müftüoğlu, uçakların rötarlı geldiğini belirterek, "Trablus'ta dün akşam itibariyle başladı. Yollarda tedirginlik vardı, dışarı çıkmayın diyorlardı. Bu sabah da bazı yerleri ateşe vermeler olmuş. Polis noktaları var. Bingazi'ye tankların çekildiğini duyduk. THY'de 5 Mart'a kadar yer yoktu." dedi.

İş makinesi operatörü bir vatandaş da, kendileri içeri değilken Bingazi yakınlarındaki iş yerlerinin basılıp, yağmalandığını ifade ederek, "Talan ettiler ama insanlara zarar vermediler. Kendi imkanlarımızla Trablus'a geldik. Ajdabiya'da devlet binaları yakıldı, bankalar yağmalandı. Birbirlerini öldürüyorlar ama Türklere zarar vermiyorlar." diye konuştu.

İskenderunlu Tercüman Ali Savaş ise, durumun vahim ve her tarafın yağmalandığını anlattı. Savaş, "İlk gün olayları gördük. Hayatımızı zor kurtardık. Durumlar iyi değil, tercümanlık yapıyorum. Yaktılar, yıktılar. Çalıştığımız yerden ayrıldıktan sonra bekçi aradı, yağmalama yapıldığını söyledi.

Telefonla konuşan bir işçi de yakınına, "Canımızı zor kurtardık. Selametle vatanımıza canımızı attık." dedi.
Bu arada, bebek arabasındaki küçük Hafsa da ailesiyle Trablus'tan geldi.

Çalışırken bacağını kıran ve hastanede yatan Bahri Parlak ise hastane boşaltıldığı için ameliyat olamadan Türkiye'ye gönderildi. Parlak, raporları olduğu için gelişte sorun yaşamadığını dile getirdi.
Öte yandan, Türklerle aynı uçakta bulunan bir grup Tunus ve Faslı da, tatil için gittikleri ülkede halkın ikiye bölündüğünü vurguladı.

LİBYA'DA BİR TÜRK MÜ ÖLDÜ?

Bu arada Libya Havayolları'nın tarifeli seferiyle saat 15.42'de Trablus'tan İstanbul'a gelen Ümit Karadağ, olaylarda bir Türk'ün hayatını kaybettiğini duyduklarını öne sürdü. Karadağ, uçakta sohbet ettikleri bir Libya vatandaşının kendilerine bir Türk'ün öldüğünü söylediğini ifade etti.