5 kişi ikiz yaptı

Çocukları olmayan İngiliz çift, 2 taşıyıcı anne ve yumurtasını bağışlayan bir kadının yardımıyla 2 çocuk sahibi oldu. 4 anneli bebekler tam 14 haftalık...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ocak 2011 Güncelleme 06 Ocak 2011, 09:35
5 kişi ikiz yaptı

İÇİNDEKİLER

ABD, tıp literatürüne geçecek "ikiz doğumuna" ev sahipliği yaptı. İngiliz Melanie Thernstrom (42) ve Michael Callahan (37) çiftinin tek isteği bebek sahibi olmaktı. Ancak çift, normal yollarla bebek sahibi olamadı. Melanie 6 kere tüp bebek yöntemi denediyse de her defasında başarısız oldu. Bunun üzerine çift, ikiz çocuk sahibi olmak için iki ayrı taşıyıcı anne bulmaya karar verdi. Araştırmalar sonucu 2 çocuk annesi Melissa Fowler (30) ve 3 çocuk annesi Fie Williams (34) ile temasa geçildi. Her 2 kadın da taşıyıcı anne olmayı kabul etti.

'KOCAMAN BİR AİLE OLDUK'
Döllenecek yumurta sorunu ise bir üniversite öğrencisinin bağışıyla çözüldü. Bağışlanan yumurta, Michael'ın spermleriyle döllendi ve her 2 kadına nakledildi. 9 ay sonra önce Melissa doğum yaptı ve erkek bebek Keiran dünyaya geldi. 5 gün sonra da Fie, Violet adlı kız bebek doğurdu. Melanie, "Kocaman bir aile olduk. İleride çocuklarımıza nasıl dünyaya geldiklerini açıklarken, 'Fie ve Melissa teyzen sizleri karnında taşıdı' diyeceğiz" dedi. Taşıyıcı anneler ise çifte annebaba olmaları konusunda yardımcı oldukları için çok mutlu olduklarını söyledi.