Cennetlik anne

Bakıma muhtaç olan 93 yaşındaki Gülsüm nine, 60 yıldır 2 engelli çocuğuna bebek gibi bakıyor. Evlatlarıyla birlikte mücadele etmekten hiç vazgeçmeyen kadın, "Evlat annenin ciğeridir" diyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Mayıs 2024 Güncelleme 12 Mayıs 2024, 06:53
Cennetlik anne

İÇİNDEKİLER

Sivas Doğanşar'a bağlı Çatpınar köyünde yaşayan Gülsüm Karamuk'un (93) doğuştan engelli olan İsmail (60) ve Naci (53) isimli oğulları konuşamıyor, yürüyemiyor ve akli dengeleri yerinde değil. Yaşamın zorluklarına rağmen yıllardır engelli evlatlarına sevgiyle bakan Gülsüm nine, evlatlarıyla birlikte mücadele etmekten hiç vazgeçmeyip, engelli evlatlarına her gün sevgi ve şefkatle bakarak gelininin de destekleriyle onların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Evlatlarını bırakıp gidenler diğer dünyada cezalarını çekerler diyen Gülsüm nine, "İnsanın evladını bırakabilme gibi bir imkânı seçeneği olamaz. İnsan ciğerini bırakamaz. Evlatlar annelerin bir parçasıdır" dedi. Engelli oğullarına kendisinin baktığını ama artık yaşlandığı için kendisine gelininin ve kızının da destek olduğunu belirten anne, "Bu yaşananların hepsi Allah'tan. Hiçbir şey diyemem, her şeye şükür hamd olsun" şeklinde konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN