Komşu bayram etti

Kapıda vize uygulamasının başlamasıyla 9 günlük bayram tatilinde Yunan adaları doldu taştı. Yunan esnaf, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek, adaya gelen Türk turistlerden dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Nisan 2024 Güncelleme 15 Nisan 2024, 07:00
Komşu bayram etti

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl sonu Atina'da görüştüğü Yunan Başbakan Kiryakos Miçotakis, Yunan adalarında Türklere kapıda vize uygulamasına geçileceğini duyurdu. Türk vatandaşlarına kapıda vize uygulaması İstanköy (Kos), Midilli (Lesvos), Rodos, Sisam (Samos) ve Sakız (Chios) adaları için 30 Mart'ta başladı.

9 günlük bayram tatili nedeniyle vatandaşlar adalara akın etti. Türklerin ilgisi adalardaki esnafın yüzünü güldürdü. Samos'ta otel ve kafe sahibi Michalis Moraitis, "Babaannem Aydın'ın Söke ilçesindeki Doğanbey Köyü'nden gelmiş. Kapıda vize uygulamasından çok memnunuz. Erdoğan ve Miçotakis'e bu anlaşmayı yaptıkları için teşekkür ederim. Türkler tatil için Yunanistan'a gelmeyi seviyor. Uygulama önümüzdeki yıllarda da sürer diye umuyorum" şeklinde konuştu.

EKONOMİYE KATKISI BÜYÜK
Otel işletmecisi Ioannis Trovas "Kapıda vize uygulamasının ardından daha çok Türk'ün adaya gelip ziyaret edeceğini ve daha uzun süre kalacağını düşünüyorum" derken; restoran işletmecisi Boyla Galanou, "Uygulama başladıktan sonra geçen hafta çok güzel geçti. Bütün hafta boyunca restoranımızda Türk müşterileri ağırladık" ifadesini kullandı. Restoran sahibi Lui Galanos ise "Samos şehir merkezi ekonomisinin yaklaşık yüzde 70'i Türk turistler. Adaya turist gelmezse otellerin kapısına kilit vurulur. Umarım Türk turistlerin sayısı daha da artar" dedi.

SAMOS'TA TÜRK RESTORAN SAHİPLERİ
Samos'ta restoran işleten Özgür Fındık, "6 yıldır burada eşimle restoran işletiyoruz. Tüm Yunan adalarını gezdik. En yeşil ada Samos. O yüzden burada kalmaya karar verdik. Adada işler 6 ay sürüyor. Daha önce İstanbul'da yaşıyorduk. Sonra İzmir'e taşındık. Kapıda vize uygulaması başladıktan sonra çok yoğun bir hafta geçirdik" diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN