Bush'un suçu ne!

Irak'a ölüm götüren Bush, sade vatandaş olarak 'kendini' değerlendirdi: İşkenceye onay verdiğim için pişman değilim. Dünya Saddam'sız daha güzel...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Kasım 2010 Güncelleme 10 Kasım 2010, 01:56
Bush’un suçu ne!

İÇİNDEKİLER

Irak'ı Özgürleştirme Operasyonu için 20 Mart 2003'te düğmeye basan George W. Bush (64), "kanlı icraatlarını" yorumladı. Başkanlık dönemi anılarını "Decision Points" (Karar Anları) adlı kitabında toplayan Bush, NBC televizyonuna verdiği mülakatta ilginç açıklamalarda bulundu. Bu kez "başkan" değil "sade vatandaş" olarak ekranlara çıkan Bush, kendi kendini değerlendirdi. Bush, görevi başında aldığı kararlardan pişmanlık duymadığını söyledi.

İşkenceye onay verdiği için de pişman olmadığını dile getiren Bush, Irak'ı işgal kararının yanlış olmadığını ifade etti. Dünyanın Saddam Hüseyin'in yokluğunda daha iyi bir yer olduğunu ifade eden Bush, "Irak konusunda tek pişmanlığım, Saddam'ın devrilmesi ardından oluşan güvenlik boşluğuna daha güçlü müdahale edememek" dedi. Ancak "dengesiz" özelliği ile dikkat çeken Bush, bu açıklamadan kısa bir süre sonra ise yine şaşırttı. Çünkü Bush, Irak'a karşı savaşa hep muhalefet ettiğini söyledi. Bu arada Bush'un anılarını yazdığı "Decision Points" (Karar Anları) adlı kitapta ilginç bir ayrıntı da yer alıyor. Söz konusu kitapta Bush, bir dönem İran'a saldırı planları yapması için Amerikan Savunma Bakanlığı'na talimat verdiğini belirtiyor.