Kapalı Börek Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 11:30
Kapalı Börek Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
5 adet haşlanmış patates
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
3 adet yufka
Üzeri için: Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kapalı Börek Yapılışı
Haşlanmış patatesleri iyice ezin. İçine rendelenmiş soğan, sıvıyağ, süt, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Temiz bir zemin üzerine yufkalardan birini serin. Üzerine patatesli harcın 1/3'ünü koyup yayın. Üzerine ikinci yufkayı serin. Üzerine kalan harcın yarısını koyup yayın. Son olarak üçüncü yufkayı serin ve üzerine kalan harcı yayın. Rulo yaparak patatesli yufkaları sarın. 3 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Yağlanmış fırın kabına dizip, üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.