LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 22 Eylül 2011

Gezer'e tepki gösterilmeli

* Muslera'nın gördüğü kırmızı kartı nasıl değerlendiriyorsunuz?
MHK Başkan› Yusuf Namoğlu, sezon başında hakemlerle yaptığı toplantıda, "Oyuncular›n sağl›ğ›n› ve güvenliğini koruyun, s›f›r toleransla mutlaka kart uygulay›n' diye talimat vermişti. Dün geceki maçtan sonra hakemlere, sıfır tolerans talimatı veren Namoğlu'nun hakemlerin hatalarına toleransı ise sınırsız diye düşünmeye başladım.
Eskişehir-Beşiktaş maç›nda Querasma'n› n rakibinin aşil tendonuna arkadan bastığı pozisyondaki kararıyla eleştiri oklarının hedefi olan ve dinlendirilmesi gereken Gezer, adeta ödül gibi dün geceki maça verildi. Ve o Gezer, Muslera'ya sarı kart vermesi gereken pozisyonda kırmızı kart vererek Galatasaray'ın gardını yere düşürdü. Sarı-Kırmızılı yönetim, Bünyamin Gezer'e tepki göstermeli.

* Bünyamin Gezer bunu kasıtlı olarak mı yaptı?
Gezer karar verirken kurallara göre değil, içinde Galatasaray'a karş› yaşatt›ğı duygulara göre düdük çal›yor. Gezer, 2009-2010'da Gaziantep'te oyundan ters yönden çıkmak isteyen Arda'ya eliyle müdahele edip tuttu. Arda ısrar edince sar› kart›n› gösterdi. Aynı Gezer, 2009-2010'da Kadıköy'deki F.Bahçe-G.Saray derbisi öncesi yardımcısı Tarık Ongun'un kafası yarılmasına karşın maçı oynattı.
Keita'n›n Roberto Carlos ile girdiği pozisyonda Keita'n›n at›lmas›na çanak tuttu. Yine 2009-10 sezonunda Sarı-Kırmızılı takımın sahasında Bursaspor ile yaptığı karşılaşmada Zapotocny ve Neill'ı haksız yere oyundan ihraç etti. Geçen sezon ise Galatasaray'ın Trabzonspor ile yaptığı maçta Kazım düşerken farkında olmadan, fiziki kurallar gereği Serkan'ın ayağına basıyor. Gezer, hiç düşünmeden Kazım'ı oyundan atıyor.Evet, hepimiz futbolun güzelliklerini görmek istiyoruz, ancak hakemlerin mehter takımını andıran bu bir ileri, bir geri performansları da göz ardı edilmemeli.