DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 10 Mart 2018

Ha deyince bitiyorum

3 ay önce evlendim. Düğünden beri eşimle ilişki sırasında ha deyince bitiyorum.
Eşim 'Ne zaman başladın ki' diyor. Arkadaşlar doktora sor dedi. Ne yapabilirim?
Erken boşalma, sürekli olarak olan, dişi cinsel organı ile erkek cinsel organının birleşmesinden önce veya birleşmeden 1 dakika içinde meydana gelen, geciktirilemeyen, ruhsal sıkıntılara yol açıp kişinin cinsel ilişkiden kaçınmasına neden olan durumdur. Ayrıca kadınlarda normal fizyolojik orgazm ve doruğa ulaşma cinsel organların birleşmesinden yaklaşık 12-14 dakika sonra olmaktadır. Ancak çoğu kadın diğer cinsel uyarılara da gereksinim duyarlar. Kadınların yüzde 10'u ise cinsel uyarılara rağmen hiçbir şekilde orgazm olamamaktadır.
Sebebin açığa çıkarılması, endişelerin giderilmesi, sık cinsel ilişkide bulunarak cinsel gerilimin azaltılması işe yarayabilir. Erken boşalma eşlerin biri veya her ikisi içinde cinsel sorun halini alırsa tedavisi gerekir. İç hastalıkları, üroloji, psikoloji desteği gerekebilir.

​MİDEM YANIYOR
Şarküteride çalışıyorum.
Ama midem ağrıyor.
Aç tok fark etmiyor.
Ağrı, ekşime, yanma var. Ne yapmalıyım?
Önce hastalığına uygun yaşam şekline geç.
Yani mide, bağırsak hastalıkları alışkanlıkların arttırdığı, sürdürdüğü hastalıklardır.
Muhtemelen yemek borusu alt uç iltihabı, mide iltihapları, on iki parmak bağırsak iltihap ülserleri bir arada devam ediyor.
İç hastalıkları uzman muayenesi, diyet, yaşam şekli düzenlemeleri, gereğinde endoskopi, ilaç ve takip rotasını takip et. Söylenenleri uygulamazsan şikayet etmekten vazgeç çünkü tekrarlar.
Karnın rahat etmezse kulağın rahat eder.

​SİROZ MUYUM?
27 yaşındayım.
Halamın oğlu siroz olmuş.
Halsizliğim vardı.
Zayıfladım da biraz.
Ben de mi sirozum?
En hafiften ağırına bir çok şikayet olabilir.
Hafif ateş, Bulantı ve kusma, ödem, spontan burun veya diş eti kanaması, ekimozlar, iştahsızlık, halsizlik, yorgunluk, güçsüzlük, kas krampları, kıllarda azalma ve dağılımında bozukluk, memelerde büyüme, cinsel davranış değişiklikleri ve libido da azalma, impotans, kaşıntı, kas krampları, kilo kaybı veya kilo artışı olabilir.
En kısa sürede doktor muayenesi gerekir. Temel bazı tetkikler, gerekirse karaciğer ultrasonu gibi her yerde yapılabilecek testlerle meraklarımız giderilir.

OMZUM AĞRIYOR...
49 yaşında emekli güreşçiyim. Yani artık güreşmiyorum. 3 ay önce köy düğününde öyle bir güreş ettim. Sağ omuzum ağrıdı.
Hala devam ediyor. Omuz ağrısı niye olur?
Omuzun ağrımasında neren ağrısın. Isınmadan güreş tuttuysan sakatlanman sürpriz olmaz.
Omuz insan vücudunun en hareketli eklemidir. Ancak bu geniş hareket açıklığı nedeniyle sabit olamayan bir eklemdir. Omuzun sabitlenmesi eklem yüzlerinin uyumundan çok çevredeki kas ve bağlar tarafından sağlanır.
Omuz problemlerinin önemli kısmı bu yumuşak dokuların bütünlüğünün bozulmasından kaynaklanırken bir kısmı da kemik yapıyla ilgili yıpranmalar nedeniyle olur.
Romatizmal hastalıklar, çevre eklemlerinden kaynaklanan ağrılar omuza yansıyabileceği gibi, safra kesesi, pankreas, kalp gibi organların bozukluklarında da ağrı omuzda hissedilebilir. Yani sadece çarpma düşmeye bağlı olmayabilir. Devam eden ağrılar doktor muayenesi gerektirir.

3 gece önce idrarımda koyulaşma, yanma oldu. Kasıklarım çok ağrıdı. Acile gittik. İdrar tahlili yaptılar. Kanama var dediler.
Hematüri var dediler. Hematüri ne demek?
İdrarda kan hücreleri (eritrosit, alyuvar) bulunması durumuna "Hematüri" deriz. Çıplak gözle bakıldığında normal görülen idrarın rengi koyulaşabilir. Ama çıplak gözle bakınca kanama olduğu anlaşılmayabilir.
Mikroskop altındaki tahlilinde fazla sayıda kırmızı kan hücresi bulunmasına Mikroskopik Hematüri denir.
Makroskopik Hematüride ise idrarda çıplak gözle görülecek kadar belirgin kanama vardır ve idrar çay ya da kola rengindedir.

Annem, son dönemde zayıfladı. Çok sık ishal oldu. Terledi. Kanser diye korktuk.
Tahlil yapıldı. 'Zehirli guatr var' dediler. İlaç verdiler. Bir yanlışlık olabilir mi?
Tiroit bezi çok çalışmasında bağırsaklar hızlı çalışabilir. İshal ve zayıflama olabilir.
Hipertiroidi de dışkılama sayısı arttığı halde günlük dışkı miktarı normal kalabilir. Bu hastaların yüzde 80'inde gastrit bulunur ve genellikle asit sekresyonunda azalma birliktedir. Hastaların yüzde 90'ında karaciğer çalışma testlerinde bozulmalar görülebilir.
Sarılık ve karaciğer büyümesi bulunabilir. İlaca rağmen en az 3 hafta içinde düzelme olmazsa tekrar doktora başvurun.