DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 4 Aralık 2017

canımın acıdığını fark etmiyor

Evleneli 3 ay oldu. Cinsel ilişkiye girdiğimde sürekli ağrım oluyor. Eşim de fark etmiyor. Orgazm oluyorum sanıyor. 'Üzülmesin' diye bir şey anlatmadım ama dayanmak zor geliyor. Lütfen bana yardım edin.
Anlattığınız konu oldukça önemli bir hastalığı gösteriyor. Kadın hastalıkları uzmanının muayene etmesi şart.
Kadınların neredeyse yarısı cinsel ilişki sırasında ağrı sorunu yaşayabilir. İlk cinsel ilişkiden itibaren ağrı olabilir.
Sonradan cinsel ilişki sırasında oluşan ağrılar, kadının ruhsal yapısındaki değişimden, jinekolojik hastalıklardan veya daha önce geçirilen cerrahi işlemlerden kaynaklanıyor olabilir.
Muayene sonrası bir sıkıntı bulunmazsa psikolog görüşü gerekir

DOĞUM KONTROL HAPI ZARARLI MI?
Hocam eşim doğum kontrol hapı kullanmak istiyor. Ben kararsız kaldım. Acaba bu hapların etkisi nasıl oluyor? Kullansın mı?
Kadın bedeninde yumurtalıklarda yumurta hücresi üretilir. Erkeklerde torbaların içindeki testislerde sperm denilen üreme hücreleri üretilir. Bunlar kadının bedeni içinde birleşir. Döllenip kadının rahmine yerleşirse gebelik meydana gelir. Doğum kontrol hapları hormon haplarıdır. Bu haplarla kadında yumurta hücresi üretilmesi engellenir.
Yumurta olmadığında hamilelik de olmaz.
Her ilaç gibi yan etki ihtimalleri mutlaka vardır. Kullanmaya başladıktan sonra ortaya çıkan farklılıkları dikkatle takip etmek gerekir.

38 yaşındayım. Medya sektöründe çalışıyorum. Her gün odama girip 10-11 saat sonra çıkıyorum. Tükendiğimi hissediyorum.
Bildiğim bir hastalığım yok. Testlerim temiz çıktı. Önerinizi bekliyorum.
Sektörel olarak beyin aktif durumdasınız. Stres, zamana yetişme, kriz yönetimi tekrarı bedeninizdeki kan şekeri (glikoz), kortizol, adrenalin düzenini hallaç pamuğu gibi atıyor.
Check-up hizmetinde aldığınız testler her detayı göstermez. Örneğin açlık glikozunuza bakılır ama şeker yükleme testi yapılmaz. Düzenli takip edileceğiniz iç hastalıkları uzmanı bulun. Medya binaları TV-radyo-baz istasyon dalgaları gibi elektro manyetik dalgalara maruz kalıyorsunuz. Bu da Elektro Smoq' dediğimiz halsizliği yaratır. Mıknatıs detoksu olabilirsiniz.

İKTİDARSIZLIK YAŞIYORUM
54 yaşında muhtarım. İktidarım sorunlu. Mizacım da sert değil ama daha önce böyle değildim.
Daha çok erken değil mi? Zaten bir sürü sıkıntım vardı. Bir de şimdi bitikliğimizi fark ettik. Hastalık olabilir mi?
Özellikle sinir stres sıkıntılı dönemlerde sertleşme sorunu sık olur. Kaygı, korku ve huzursuzluk hallerinde cinsel ilişki isteği ve hazzı azalır. Sertleşme sorunu yaşanır. Hemen kaygılanma. Eşler arasındaki tartışmalar, aynı anda cinsel ilişki yaşanma isteği de direk sertleşmeyi etkiler.
Erkeklerde genellikle 60 yaşından sonra hormonlarda gerileme olabilir. Prostat bezi ile ilgili kontrollerini aksatma. Her şeye kafanı takma.

53 yaşındayım. Sabah yataktan kalktığımda tansiyonum zor toparlıyor. Gün içinde de tansiyonumun 13-7'nin altına düştüğü oluyor. Bir de size zahmet, ilaç olmasın verdiğiniz...
Öncelikle sipariş almıyoruz (şaka).
Önce sebep nedir bulalım. Sonra tedavi ilaçsa alalım. Kalp çalışmasında yetersizlik olursa tansiyon düşmeye başlar. Yeterince sıvı almamak, yeterince uyumamak, stres artışı, ishal gibi sıvı kaybedilen durumlar, antidepresan kullanımı, çok sarımsak tüketmek ve bunun gibi durumlarda tansiyon düşüklüğü söz konusu olabilir.
Kekik kullanımınızı arttırın. Kekik tansiyon düşüklüğünü düzenler. Ayrıca 'mıknatıs detoksu' diyebileceğimiz manyetik alan tedavisi, tansiyon düşüklüğü durumlarında yüz güldürücü sonuçlar elde etmemizi sağlayabilir.