BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 11 Kasım 2017

Gönül sınırlarımız giderek büyüyor

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümü için önemli etkinlikler gerçekleştirildi.
Türkiye, çevresinde yaşanan birçok derin plana inat Atatürk'ün Muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedefine ulaşacak.
80 milyon olarak 780 bin kilometrekareye hapsolamayız.
Elbette fiziki sınırlarımızın olduğu bir gerçektir.
Ancak gönül sınırlarımızın ulaştığı noktalar derin güçlerin hayal edemeyeceği kadar büyüktür. Balkanlar, Musul, Kerkük, Humus, Somali, Arakan ile gönül sınırlarımız vardır ve bunu engellemeye kimsenin gücü yetmeyecek.
Çünkü 80 milyon tek yürek olacak.
İşte derin planlar yapanları korkutan da bu büyük birliktelik olacak. Üst aklın cetvellerle çizdikleri Ortadoğu üzerinde, Haçlı-Siyonistler yüzyıl dans etmişlerdir.
Aynı coğrafyada Haçlı- Siyonistler'in bir yüzyıl daha çevirecekleri entrikalara ASLA MÜSAADE EDEMEYİZ.

PRANGALARI PARÇALIYORUZ
1952 yılında Amerika ve İngiltere, Türkiye'yi NATO üyesi yaptılar.
NATO üyeleri bizi koruyacak, başımıza bir dert gelince dost elini uzatacak sandık. Yanılmışız.
1960, 1971, 1980 ve 28 Şubat'ta, NATO'cu subaylar ve gladyolarına darbeler yaptırdılar.
Seçilmiş hükümetlerimizi düşürdüler. 15 Temmuz'da NATO gladyosu Fetullah'la Türkiye'yi işgale yönelik darbe girişiminde bulundular. Büyük Türk Milleti'nden tarihi tokatı yediler.
ABD-Pentagon-NATO bir sürü araçlar kullanarak, Türkiyemiz'i tanzim edip Batı'ya bağımlı tutuyorlardı. Ancak, 2002'den sonra artık bir başka Türkiye vardı. Yeni Türkiye'yi Tayyip Erdoğan temsil ediyordu. "Dünya 5'ten büyüktür" diyerek, derin ABDAvrupa- NATO'nun uykularını kaçırıyordu. NATO'ya karşı ayağa kalkan Türkiye, NATO Gladyosu Fetullah'ın inlerine girilmesi, bir boyutuyla ESKİ TÜRKİYE DERİN
DEVLET'İN zincirlerinin de kırılmasının işaret fişekleridir.
NATO gladyolarının CIA/ BND bağlantıları çerçevesinde ESKİ TÜRKİYE DERİN
DEVLET'inin zincirleri kırılıyor..

HÜKÜMET ÇOCUK GELİNLERE "DUR" DİYECEK!
Kız evlatlarımızın erken yaşta evlendirilmesi Türkiye'nin kanayan yarası...
Hükümet de bu yarayı sarmak için harekete geçti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan "Erken yaşta ve zorla evlilikle mücadele ulusal eylem planı" çok büyük bir proje.
Bu kapsamda 2023 yılına kadar kız çocukları tarafından yapılan resmi evlilik oranının yüzde 1'e düşürülmesi, kız çocuklarının eğitim yoluyla güçlendirilmesi ve ailelerde erken yaşta ve zorla evliliklere ilişkin farkındalık yaratılması hedefleniyor.
Projenin başında ise bizzat Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya var. Bakan Kaya "Özellikle erken yaşta evlilik oranı yüksek 8 il bazında ayrı bir saha araştırması yaptık.
Bu çalışmamızla da her bir il için eylem planı düzenledik ve uygulamaya da geçtik" diyor.
Başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya olmak üzere bu projede yer alan bütün yetkililere teşekkür ediyoruz...


Türkiye dün saat 09:05'te Atatürk'ü anmak için ayağa kalktı. Onlar arasında Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde tarlada çalışan kadınlar da vardı.

FIKRAYAT
Fatih Sultan Mehmed, seferi hümayuna bile çıkarken nereye gidebileceğini kimseye söylemezdi. Türk hakanı gene bir seferi hümayuna hazırlanıyordu. Bir gün kadılardan biri kendisine, "Şevketlü Sultanım acaba seferi hümayununuz hangi taraftadır" diye sormuş. Fatih kızmış ve kadıya şöyle demiş:
"Hoca efendi, sakalımın tellerinden biri yapmak istediğimi bilmiş olsaydı, onu hemen koparır yakardım..."

DERİN SÖZ
Ben, 1919 yılı Mayıs'ı içinde Samsun'a çıktığım gün elimde maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk milletinin soyluluğundan doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete, bu Türk milletine güvenerek işe başladım. Mustafa Kemal ATATÜRK