BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 7 Kasım 2017

Zülfü Livaneli’nin Mardin kumpası

Zülfü Livaneli'nin, son 'Huzursuzluk' kitabını okuyan AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, "Bu kitap, okuru gerçeklik duygusundan koparan bir ideolojik metin olmuş" diyerek tepki gösterdi: "Romana göre, DEAŞ militanları sokaklarda gruplar halinde dolaşıyor ve roman kahramanını Ezidi bir kızla evlendi diye kurşun yağmuruna tutuyor!
Bu durum, isteyenin kalemi eline alıp Mardin'i bir DEAŞ cenneti olarak anlatma özgürlüğü anlamına gelmiyor.
Mardin'i dünya UNESCO mirasıyla buluşturmaya çalışıyoruz, Zülfü Livaneli, Mardin'i böyle anlatırsa UNESCO'daki karar alıcılara kendimizi nasıl anlatacağız? Hoş bir şey değil bir romana beddua etmek ama Mardin için de bunu göze alıyorum: İnşallah 'Huzursuzluk' başka dillere çevrilmez."

DİYANET'E HAYATİ YENİ GÖREVLER
Diyanet İşleri Başkanlığı'na çok çok önemli yeni görevler verildi.
"Birlik ve beraberliği engelleyen toplumsal problemlerin çözümüne katkı sağlamak" için 8 milyon 841 bin TL, "Ahlaki yozlaşmayı önleyici çalışmalar yapmak" için 8 milyon 500 bin TL harcanacak.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki barış çalışmaları ve yeni kuşakların anlayabileceği bir meal çalışması hızlandırılacak. Barışı tehdit eden terör olaylarının "dini ve ahlaki eksiklikler neticesinde ortaya çıktığı" yaklaşımıyla, vaaz ve hutbelerle bölge halkının ruhiyatına seslenilecek.
İslam'ın kadına verdiği değerin doğru anlaşılması için yaşantıları ile Müslüman kadınlara örnek teşkil eden Hz. Hatice, Hz. Ayşe ve Hz.
Fatma biyografisi hakkında eserler hazırlanacak.

AK PARTİ 16 YAŞINDA
Milletine aşık bir partinin hikâyesi olan AK Parti 16 yaşında.
Kurulduktan 15 ay sonra iktidara gelmiş, 15 yıldır girdiği her seçimi kazanmış, millete verdiği her sözü yerine getiren bir parti konumunu sürdürüyor.
İktidarda oldukları 15 yılın sonunda Türkiye'ye çağ atlatan kadro, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan liderliğinde yeni ufuklara yürüyor.

YERLİ OTOMOBİLİN İSMİ FATİH, FABRİKASI MANİSA VEYA BALIKESİR'E
Türkiye'nin yerli otomobilini yapacak babayiğitler hemen çalışmalara başladı.
Çünkü süre kısıtlı. (İlk örnek 2019, seri üretim 2021).
Türkiye'nin 60 yıllık rüyasını hayata geçirecek yerli ve milli otomobilin isminin FATİH olması isteniyor. Otomotiv sanayinin geliştiği Bursa, Sakarya, Kocaeli bölgesine komşuluk, Türkiye'nin dünya çapındaki yeni Çandarlı liman ve Aliağa komplekslerine yakınlık, İstanbul-İzmir otobanına ve hızlı demiryolları üstünde bulunuş; İzmir'deki BMC ile yakınlığı nedeniyle, fabrikasının da Manisa veya Balıkesir'de kurulması dillendiriliyor.



Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Katar'a gitti. Katar Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kara Unsur Komutanlığı'nı ziyaret etti. Fotoğraf çektirdi.
Bu kare, ülkemizin büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.

GABRİEL İŞTE BÖYLE...
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arı gibi çalışıyor.
Dış işlerini canlandırıyor.
Ruhiyatını değiştiriyor. İçte, dışta o kadar çok temas yapıyor, adeta uyumuyor.
Önceki gün Almanya'nın burnundan kıl aldırmayan
Dışişleri Bakanı Sigmur Gabriel, tıpış tıpış Çavuşoğlu ile görüşmek için Antalya'ya gelerek, 'Bükemediği eli öptü'...

FIKRAYAT
CHP'li eski Dışişleri Bakanı Turan Güneş, Anadolu gezisinde bir kahvededir. Ismarladığı kahvenin kulpu kırık bir fincanla getirildiğini görünce kahveciye, "Sen bu fincanı al. Ankara'da CHP Genel Merkezi'ne götür" der. Hocanın ne kastettiğini anlamayan kahveci sorar:
"Bey, Ankara'ya fincanı götüreceğim de ne olacak?" Merhum Turan Hoca şöyle der: "Hiç endişen olmasın.
CHP Merkezi'nde mutlaka buna da bir kulp takarlar..."

DERİN SÖZ
Bir insana tamamen güvendiğinizde iki sonuçtan birini elde edeceğiniz kesindir. Ya yaşam boyu dost, ya hayat boyu bir ders.