Aşkın rengi yeşil

Libidoyu yükselten ıspanak cinsel gücü artırıyor, isteksizliği gideriyor. Uzmanlar her yaşta herkese bol bol mevsiminde ıspanak tüketmesini öneriyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Nisan 2017 Güncelleme 15 Nisan 2017, 00:00
Aşkın rengi yeşil

İÇİNDEKİLER

İçerdiği A, C vitamini, potasyum, magnezyum ve çinko ile ıspanak yeşil yapraklı sebzeler arasında ayrı bir yere sahip... Ispanağın afrodizyak etki yarattığını söyleyen uzmanlar, "Çinko, libido seviyesinin ve testoteron hormonunun artmasına yardımda bulunur. Ispanakta bulunan çinko ile cinsel gücünüzü ve arzunuzu artırabilirsiniz" diye konuşuyor. Bu lezzetli sebzenin diğer faydaları ise şöyle sıralanıyor:

GÖZLERE İLAÇ GİBİ
* Yaşa bağlı ortaya çıkan sarı nokta riskini azaltır. Gözleri korur.
* Hamilelik ve bebeklik dönemlerinde hayati önem taşır. Anne karnındaki bebeğin gelişimini destekler.
* Yapılan bir çalışmada haftada 3 porsiyon ve üzeri ıspanak gibi yeşil yapraklı sebze tüketenlerde mide kanserine yakalanma riskinin yüzde 46 daha az olduğu saptanmıştır.
* Ispanakta bulunan neoksantin adlı bir karotenoid kanserli hücre artışı ve çoğalmasını önleyerek prostat kanseri ile savaşıyor.
* Yüksek potasyum içeriği ile vücutta sodyumun etkilerini azaltıp kan basıncının yükselmesini önler. 1 bardak pişmiş ıspanak 839 mg potasyum içerir, 1 bardak muzda ise 539 mg potasyum bulunur.

KEMİKLERİ KORUYOR
* İdrarla kalsiyum atılımını azaltır ve kalsiyum emilimini artırır. İçerdiği K vitaminin düşük alımı kemik kırıkları için yüksek derecede risk faktörüdür.
* Ispanak yüksek lif ve su içeriği ile kabızlığı önler ve sağlıklı sindirim sistemi devamlılığını sağlar.
* Saç sağlığını korur. Dökülmelere karşı etkili olur.