Hayatı dondurma

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Nisan 2017 Güncelleme 11 Nisan 2017, 00:00
Hayatı dondurma

İÇİNDEKİLER

Yol ve cadde kenarlarında, araç ve yaya geçişinin olduğu yerlerde açıkta satılan dondurmaya mikrop bulaşma olasılığı oldukça yüksek. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Sağdıç, "Mikrop bulaşması sonucu her türlü hastalık geçebilir. Bu durum hasta, çocuk, yaşlı, hamile ve bağışık sistemi zayıf kişilerde büyük hasarlara yol açabilir" dedi. Sağdıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından artık ciddi denetimler yapıldığını, kimsenin eskisi gibi rahat bir şekilde, kafasına göre dondurma üretemediğini ifade etti. Diyetisyen Sanem Avcı da ana maddesi süt olan dondurmanın protein, karbonhidrat, yağ, A, B, C, D ve E grubu vitaminlerle birlikte kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineralleri barındıran besleyici bir besin türü olduğuna dikkat çekti. Ancak sınırlı tüketilmesi konusunda uyarılarda bulundu.