Kolon kanserine kimyon

Yemeklerin vazgeçilmez tadı kimyon tepeden tırnağa şifa dağıtıyor. Uzmanlar meme ve kolon kanserine yakalanma riskini en aza indirmek için bu baharatı öneriyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Şubat 2015 Güncelleme 22 Şubat 2015, 00:00
Kolon kanserine kimyon

İÇİNDEKİLER

Baharatlar yemeklere lezzet katıyor. Kimyon ise popüler baharatlar arasında ilk sırada yer alıyor. Vücut sağlığı için hayati önem taşıyan vitamin ve mineraller ile tam bir A vitamini olan kimyon cilt bakımından kanser hastalığına kadar birçok rahatsızlığa iyi geliyor. Kimyonun da sebze ve et yemeklerinin vazgeçilmez tadı olduğunu aktaran uzmanlar şu faydalarından bahsediyor...

KANSERLE MÜCADELE EDER: Kimyonun içerdiği antioksidan kompleksi genel anlamda serbest radikallerin varlığına son vererek kanser vakalarına yakalanma riskini azaltırken, kimyon otu kolon ve meme kanserlerine yakalanma riskini azaltır. Bazı sağlık uzmanları kolon ve meme kanseri tedavisinde kimyon oyunu tavsiye etmektedirler.
CİLDE FAYDALARI: Cilde en çok zarar veren iki unsur serbest radikaller ve toksitlerdir. Kimyonun içerdiği mineral ve bileşenler bu iki unsurun ortadan kalkmasını sağlar ve cilde verdikleri zararları azaltabilirler. Kimyonun içerdiği E vitamini ciltte meydana gelen egzama, mantar gibi cilt ve alerjik hastalıkların önüne geçebilir.
Bazı Saçları Hızla Uzatır: Kimyonun içerdiği zengin besinler saç sağlığını koruma noktasında da ciddi katkıda bulunur. Bu besinler saçların sağlıklı bir şekilde büyümesi için hayati önem taşırlar. 100 den fazla besin ve mineral içeren kimyon saç sağlığına inanılmaz katkıda bulunabilir.
Kan Şekerini Dengeler: Kimyon düşük kan şekeri seviyesinin dengelenmesine yardımcı olur ve bu özelliği sayesinde özellikle diyabet hastaları için çok faydalı bir baharattır.
Demir Deposu Kimyon: Kimyon doğal bir demir deposudur ve bu özelliği sayesinde özellikle anemi hastalarına yardımcı olur. Bu demir içeriği, hastadaki kansızlığı tedavi etmeye yardımcı olan hemoglobin içeriği bakımından zengindir. Kan yapar ve aynı zamanda vücudun hücrelere oksijen taşıyıcı görevini üstlenir.
ASTIMLA SAVAŞIR: Kimyon tohumu inflamatuar süreçleri ve astıma neden olan diğer mediatörleri azaltan thymoquinone içerir. Bu da kimyonun bir bronkodilatatör olarak hareket etmesini sağlar. Bu özelliğinden dolayı astım ataklarının daha hasarsız ve hızlı geçmesine yardımcı olabilir.
Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Yabancı maddeler ve serbest radikallere karşı etkili antioksidan içerdiği için bağışıklık sistemini güçlendirir. Regliyi düzenler: Tüm yaş gruplarında kadınların sağlıklı adet döngüsü için güvenle kullanabilecekleri bir şifa kaynağıdır.

Çayı da faydalı
* Sindirim sistemi için faydalıdır. Sindirimi kolaylaştıran enzimlerin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.
* Böbreklerin sağlıklı çalışmasını sağlar.Gaz, kusma, ishal, mide bulantısı ve ağrısı gibi sorunlar için anlık sonuçlar sunar.
* Kimyon çayı karaciğer ve safra kesesi için çok faydalıdır.
* A ve C vitamini ile kimyon çayı bağışıklık sistemini güçlendirir.
* Kimyon çayının akşam saatlerinde tüketilmesi uykusuzluk problemini giderebilir.