Ya hep ya hiç mutluluğu

'Hamileliğin riskli, birini alalım; doğsalar da yaşamazlar' denilen üçüzler, annelerinin inadı sayesinde nurtopu gibi dünyaya geldi. Toprak, Yağız ve Yiğit şimdi 1.5 yaşında...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2014 Güncelleme 18 Eylül 2014, 00:11
Ya hep ya hiç mutluluğu

İÇİNDEKİLER

Trabzon üçüz mucizeye sahne oldu. Normal yollarla üçüz gebelik yaşayan anneye doktorlar bebeklerden en az birinin alınması gerektiğini, doğsalar da hayatta kalamayacaklarını söyledi. Ancak yavrularına kıyamayan annenin inadı sayesinde mucize gerçekleşti. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde okurken tanışan Trabzonlu Aysun ile Konyalı Fatih Büyükşahin çifti 5 yıl önce dünyaevine girdi. Rize'de görev yapan öğretmen çiftin mutlulukları, 2 yıl önce aldıkları üçüz hamilelik haberiyle katlandı. Ancak hamilelik sürecinde görüştükleri tüm doktorlar, bebeklerden en az birinin alınması gerektiği uyarısında bulundu. Doktorların, "Üçünü taşıyamazsın, birbirlerini ezerler veya doğduktan sonra ölebilirler" uyarılarına kulak tıkayan aile, doğumu gerçekleştirmeye karar verdi. Riskli bir hamilelik geçiren Aysun Büyükşahin, büyük sıkıntılarla girdiği doğum operasyonundan mutlu çıktı. Genç kadın, bebeklerinin 3'ünü de sağlıklı biçimde kucağına aldı. Ailenin Toprak, Yağız ve Yiğit adını verdikleri bebekleri 1 buçuk yaşına geldi.

ONLAR DOKTOR, BEN ANNEYİM
"Aslında üçüz beklemiyorduk. Doktorlar bile çok şaşırdı. Sonra risklerden bahsedip en az birinin kalbini durdurmaktan bahsettiler" diyen Aysun Büyükşahin, şöyle konuştu: "Bu uyarı üzerine başka doktorlar aramaya başladık. Gittiğimiz hemen tüm doktorlar aynı şeyleri söyledi. Çok riskli bir hamilelik dönemi geçirdim. Evet, onlar bilim insanı ama ben de anneyim. 'Ya hep ya hiç' dedim. Eşimle birlikte hiç vazgeçmedik. Nasıl çocuğumun ölümüne razı olabilirdim? İçlerinden birini ikisini nasıl ayırabilirdim? Allah'a sürekli dua ettik. Riskli dönemleri atlattık ve sonunda sağlık bir doğum gerçekleştirdim."

Özgür ÖZDEMİR