Kansere kondurango

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Haziran 2014 Güncelleme 24 Haziran 2014, 01:17
Kansere kondurango

İÇİNDEKİLER

Kondurangonun gövde kabukları kurutularak ilaç olarak kullanılır. Antioksidan ve anti bakteriyel etkilere sahiptir. Kanamayı durdurucu ve kanser hücrelerini yok edici etkileri de bulunur. Bunun dışında mide rahatsızlıklarına da iyi gelir.

Gül mikropları öldürür

GÜL daha çok romantik bir çiçek olarak bilinse de vücuda faydaları da vardır. Gül çiçeğinin yapraklarından kaynatılarak elde edilen çay, bağırsakları rahatlatır. Mide bulantılarını keser. Gül ayrıca bademcik ve boğaz iltihaplarını giderir. Mikropları öldürücüdür.

Diyabete kuşkonmaz


KUŞKONMAZ vücut direncini artırır. Vücuda ve gözlere kuvvet verir. Kan dolaşımını hızlandırır ve kanı temizler. Sindirimi kolaylaştırır. İdrar söktürür. Kabızlığa karşı faydalıdır. Ayrıca kandaki insülin miktarını ayarlamaya yardımcı olduğundan şeker hastalarına çok iyi gelir.

Avokado ile güzelleş

AVOKADO, yağı ve suyu hücrelerin yenilenmesine yardımcı olduğu için kozmetik alanında cilt kremi, losyon ve güneş yağlarında kullanılır. Cildi korur ve besler. Özellikle kuru, yıpranmış ve yaşlanmış derilerin yenilenmesine ve güçlenmesine yardımcı olur.

Vereme karşı zerdeçal

ZERDEÇALIN kullanılan kısımları meyveleridir. Mideyi kuvvetlendirir. Sinirleri uyarır. Vücuda ferahlık ve rahatlık verir. Karaciğer hastalıkları, sarılık ve vereme karşı faydalıdır. Vücutta biriken zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Soğuk algınlığı ve astımda faydalıdır.

Basur düşmanı madımak

MADIMAK otu damarları büzücü etkileri ile basur, doğum sonrası kanamalar ile aşırı adet kanamalarında faydalıdır. Kan şekerini düşürerek şeker hastalarına iyi gelir. İdrar artırıcı ve idrar söktürücüdür. Antioksidan ve bitkisel bir antibiyotiktir.

Astım için melek otu

MELEK otu iştah açıcıdır. Sindirim sistemini rahatlatır. Sinirleri rahatlatıcı ve spazm çözücüdür. Bu etkileri ile cinsel soğukluk, ağrılı adet şikayetlerini azaltmaya yardımcı olur. Astım ve bronşitte faydalıdır. İshali keser. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Melekotu yağı romatizma ağrılarını kesici etkiler gösterir.