Boy veren besinler

Çocuklarının selvi boylu olmasını isteyen aileler dikkat! Her yaşa özgü gıdalar yedirerek, yavrunuzun uzamasına katkıda bulunabilirsiniz...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2014 Güncelleme 30 Mart 2014, 00:00
Boy veren besinler

İÇİNDEKİLER

Boyumuzun uzun ya da kısalığı yalnızca genetik faktörlere bağlı değil. Doğru ve düzenli beslenme de etkili rol oynuyor. Dr.Adnan Bağrıaçık'ın özellikle kısa boydan şikayet eden aileler için önerilerde bulunuyor: 1 yaşına kadar, çocuklar ağırlıklı olarak anne sütü ve sütlü gıdalarla beslenir. Ancak 6 aydan sonra yumurta, havuç ve muz organların sağlıklı gelişimine katkı sağlar. 0-2 yaş arası kemik ve beyin gelişimi, sağlıklı büyüme için arı ürünlerini (arı sütü, polen) yedirin. Arı ürünleri sinir sistemini ve bağışıklığını da güçlendirir. 2. yaştan sonra yeşil çay sevdirilerek içirilebilir. 3. yaştan itibaren; kansızlık, gelişim ve metabolizma sorunları için bal, dut pekmezi, polen, arı sütü, propolis, biberiye, çörek otu, kuşburnu, zencefili beslenmeye eklemek önemlidir. Adaçayı; solunum yolu enfeksiyonlarında ve sağlıklı gelişim için çocuklarda rahatlıkla kullanılabilir.

PEKMEZ İÇİRİN
4. yaştan itibaren; ginko zihinsel gelişim için, papatya ise gaz giderici olarak verilebilir. 12 yaşa kadar; kemik gelişimi için keçiboynuzu ve dut pekmezi yedirin. C vitamini kaynağı olarak mandalina suyunu ise özellikle içirin. Ayrıca kemikler için D vitamini de büyük önem taşır. D vitaminin ana kaynağı güneştir. Bunun yanı sıra yağlı balıklar da D vitamini açısından zengindir. Çocuklara haftada en az iki kere yağlı balık yedirin.