Bronşite çöven otu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Şubat 2014 Güncelleme 15 Şubat 2014, 00:12
Bronşite çöven otu

İÇİNDEKİLER

İLAÇ yapımında kullanılan çöven otu, doğal şifa getiriyor. Vücudu rahatlatıyor. Göğsü yumuşatıcı, balgam söktürücü, terletici ve ateş düşürücü etki yapıyor. Egzama ve uyuz gibi cilt hastalıklarında ise iyileştirici etki yapıyor.

ÇUHA SİNİRLERİ ALIR
ÇUHA çiçeği, hem çay olarak hem de salata olarak kullanılabiliyor. Yaprakları kaynatılarak elde edilen haşlama, sinirleri rahatlatır. Stres faktörlerini en aza indirir. Yaraların iyileşme süresini hızlandırır. Cilt lekelerini yok eder. Maske olarak kullanıldığında cilde parlaklık verir. Doktor kontrolünde tüketilmesi önerilir.

ROMATİZMAYA HAVLICAN
KÖK sapları baharat olarak kullanılan havlıcan, iştah açar, göğsü yumuşatır. Romatizma ve nikrisin şikayetlerini hafifletir. Vücudun güçlenmesini sağlar. Mide, bağırsak gazlarını önler. Hava yutmayı önler. Baş ağrısı ve baş dönmelerini dindirir.

İSHALE GÜVERCİN KÖKÜ
GÜVERCİN otu tropikal iklimlerde yetişir. Bol miktarda müsilaj, nişasta, acı maddeler ve çeşitli alkaloidler içerir. Bitkinin kurutulan kökleri suyla kaynatılarak kullanılır. İshal kesici etkisi ile dizanteride faydalıdır. Fazla kullanılmamalıdır.

PROSTATIN İLACI KEBABE
KEBABENİN meyveleri kurutulup toz haline getirildikten sonra hem baharat olarak hem de ilaç niyetine kullanılır. Ağızda çiğnenirse diş etlerini kuvvetlendirir, sesi açar ve ağızdaki yaraları iyileştirir. Prostat büyümesine ve iltihabına karşı etkilidir. Karaciğere iyi gelir.

CİLDE KIRLANGIÇ OTU
KIRLANGIÇ otu, cilt hastalıklarına karşı faydalıdır. Siğil ve nasır şikayetlerini gidermeye yardımcı olur. Öksürüğü keser. İdrar ve balgam söktürücüdür. Sindirimi kolaylaştırır. Yatıştırıcı ve uyuşturucu etkilere sahiptir. Spazm çözücüdür. Kanı temizler, kan yapımını destekler.

ANNE SÜTÜNÜ ARTIRIYOR
DİŞBUDAK ağacının kabukları, yaprakları ve tohumlarından elde erdilen çay, doğal antioksidan etkilere sahiptir. Vücuttaki zararlı maddelerin atılımını kolaylaştırır. Soğuk algınlığı ve kas ağrılarına iyi gelir. Yaprakları romatizma ve gut ağrılarını hafifletir. Anne sütünü artırır. Ödemlerde faydalıdır

EGZAMAYA DULAPTAL
DULAPTAL ağacının kabuklarından tıbbi yardım alınır. Bitkinin çiçekleri, meyvesi ve yeşil kısmı zehirlidir. Bu nedenle haricen kullanılmalıdır. Egzama gibi cilt hastalıkları ile arpacığa karşı etkilidir. Romatizma olan bölgeye sürülürse romatizma ağrılarını
hafifletir.