İşte sindirime yardımcı bazı tavsiyeler...
KARNABAHAR:
Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından koruyarak tüm sorunları giderebilir.
LAHANA:
Lahanayı çiğ olarak yemeyi tercih edin. İnce şeritler halinde doğrayıp, salata yapın.
PATATES:
Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır. Patatesi soyup, katı meyve presinde suyunu sıkın. Su, havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için.
MADEN SUYU:
Yemeklerden sonra içildiğinde, mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getirerek hazmı kolaylaştırıyor.
MUZ:
Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırıyor. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor.
ISPANAK:
Ispanağı buharda pişirmeli ya da haşlayarak tüketilmelisiniz. Taze yapraklarını salata olarak yiyebilirsiniz.
KIZARMIŞ EKMEK:
Taze yerine kızarmış ekmek yemek, midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor.
ZEYTİNYAĞI:
Çiğ olarak kullanıldığında, besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor.
ELMA SİRKESİ:
Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanılmalı.