Kimyon tansiyon düşürür

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Temmuz 2013 Güncelleme 18 Temmuz 2013, 00:00
Kimyon tansiyon düşürür

İÇİNDEKİLER

İştah açan kimyon, yüksek tansiyonu düşürür, hazımsızlığı giderir. Mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini önler. Sinirleri yatıştırıcı etkisi de vardır. Sinirsel baş dönmelerini keser. Anne sütünü artırır. Regl kanamalarını düzene sokar. Romatizmaya da faydalıdır.

Yorgunluğu yulafla atın
Sağlıklı beslenmede yulaf büyük önem taşıyor. Yulaf, çocukların hazım güçlüklerini giderir. Bedeni ve ruhi yorgunluklara iyi gelir. Kandaki şeker miktarını azaltır. Besin değeri yüksek bir diyet ürünüdür. Dengeli bir diyet için kullanılmasında fayda vardır.

Şekeri olana acı bakla
Şeker hastalığına karşı kullanılan acı baklanın tohumlarının idrar söktürücü, kan temizleyici ve kurt düşürücü etkisi vardır. Böbrek iltihabını giderir. Vücutta biriken tuzu atar. Böbrekteki taş ve kumun düşürülmesine yardımcı olur. Albümin miktarını düşürür. Baş ağrısına faydalıdır.

Terlemeye çitlembik
Tıpta çitlembikin meyvesi, yaprakları, tohumları ve sakızı öne çıkar. Bu bitki yaraları tedavi etmekte etkilidir. Çitlembik, mide ağrılarını dindirir ve öksürüğü keser. Birçok kişinin şikayet ettiği ayak terlemelerini önler. Böbrek kumlarının dökülmesine de yardımcı olur.

Astımlılara ebegümeci
Ebegümeci göğsü yumuşatır. Öksürük keser. Mide bulantısı ve kusmaları önler. Ateşi düşürüp vücuda rahatlık verir. Boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir. Dişeti hastalıklarını tedavi eder. Ebegümeci aynı zamanda astımlılara faydalıdır. Bronşit için de kullanılır.

Defne ateş düşürüyor
Çeşitli balık ve et yemeklerinde kullanılan defnenin sağlığa faydaları bir hayli fazla: Terletir, ateşi düşürür. Vücuda rahatlık verir. İdrar ve adet söktürür. İştah açar. Sinir ağrılarını dindirir. Antiseptik ve anti-bakteriyel içeriğinden dolayı iyileştirici bir güç içerir.

İğde çiçeği güç verir
Ülkemizde yaygın olarak bulunan iğde çiçeğinin meyveleri organik asitler, B, C ve E vitaminleri ile birçok mineral bakımından zengindir. Kabızlık sorunu yaşayanlarda etkilidir. Vücuda kuvvet verir ve antiseptik özelliği bulunur. C vitamini deposudur.

Ağrı kesici karanfil
Yemeklerde, tatlılarda bolca kullanılan karanfil içerdiği vitamin ve minerallerle ağrıları dindiriyor. Mikropları öldüren karanfil, sinirleri uyarıyor, hazmı kolaylaştırıyor, koku gideriyor ve iştah açıyor. Karanfil yağı da diş hekimliğinde antiseptik özelliği ile dikkat çekiyor.

Halsizliğin ilacı bamya
100 gram bamya günlük magnezyum ihtiyacımızın 3'te 1'ini yüzde 10'dan fazla miktarda da demir ihtiyacımızı karşılıyor. Halsizliğe birebir gelen bamya mide-bağırsakları çalıştırır. Çiçekleri kaynatılıp suyu içildiğinde göğsü rahatlatır ve yumuşatır. Sindirime iyi gelir.