Uykusuzluk çekene marul

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Temmuz 2013 Güncelleme 07 Temmuz 2013, 00:00
Uykusuzluk çekene marul

İÇİNDEKİLER

Mineral bolluğu ve çeşitliliği bakımından öne çıkan marul, sinirleri yatıştırıp uyku veriyor. Yemekten önce salata şeklinde yenen marul, şeker hastalarının kandaki şeker seviyesini düşürüyor. İdrar söktürüyor, kanı temizliyor, karaciğer ve dalak şişliğini, sarılığı gideriyor. Ergenlik sivilcelerine iyi geliyor.

Ispanak kalp dostu
Demir yönünden zengin olan ıspanak, bol protein içeriyor. Ispanak suyu, C vitamini ile soğuk algınlıklarına ve hemoroide iyi geliyor. Provitamin A, C vitaminleri, demir ve çeşitli enzimlerce çok zengin olup, bu maddeler, insanda kan yapıyor.

Şeker gibi patlıcan
Sinirleri yatıştıran patlıcan, kalp çarpıntısını gideriyor. Pankreas, karaciğer ve böbrekleri kuvvetlendiriyor. İdrar söktürüyor, kilo verdiriyor. Uzmanlar, şeker hastalarının patlıcan salatasından çok fayda gördüğünü, kansızlığa iyi geldiğini ve kanı arttırdığını ifade ediyor.

Lahana güzelliği!

Bol miktarda B, C, E vitamini ve potasyum içeren lahana, şeker ve romatizmaya iyi geliyor. Kanı temizleyip cildi güzelleştiriyor. Kansızlığı gideren lahana kansere karşı etkili oluyor. Sadece lahana çeşitlerinde olan U vitamini, mide ve bağırsak yaralarının ilacı...

Damar sertliğine pırasa
Pırasa midebağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları, damar sertliği için son derece faydalı. Pırasa yemeği, bağırsaklara yumuşatıp, hemoroidi olanları rahatlatıyor. Pırasa çorbasının, böbrekleri çalıştırarak idrar söktürdüğü ve üre asidi ile ürat tuzlarını dışarı attığı ifade ediliyor.

Demir deposu maydanoz
Maydanoz, tam bir demir deposu. Taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum, kükürt ve A vitamini bulunuyor. Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılıyor. Böbrek, karaciğer ve idrar yollarını temizlemeye yardım ediyor. Kanserden koruyor.

Enginar dinçlik veriyor
Karaciğer ve kalbin dostu enginar, kanı temizleyip yorgunluğu gideriyor. Ayrıca zehirli maddeleri atarak vücuda dinçlik verip dinlendiriyor. Beyin yorgunluğunu gideriyor, kalp kaslarını kuvvetlendiriyor, kolesterolü düşürüyor.

İştahsızlık çekene kereviz
Mideyi kuvvetlendiren kereviz, iştah açıyor. Kerevizin iç salgı bezlerini ve özellikle böbrek üstü bezlerini çalıştırdığı, yorgunluğu giderdiği belirtiliyor. Ayrıca karaciğer şişliğini gideriyor, böbrekleri çalıştırıyor, kum ve taşı döküyor, cinselliği artırıyor.

Semizotu zayıflatıyor...
Semizotunun, kanama hastalıklarında ve kabızlıkta çok faydalı olduğunu kaydeden uzmanlar, kanı temizlediğini, idrar söktürdüğünü, sinirlere iyi geldiğini belirtiyor. Semizotu ayrıca şeker hastalarının susuzluğunu azaltıyor, kilo verdiriyor.