Tansiyonun ilacı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Haziran 2013 Güncelleme 19 Haziran 2013, 00:00
Tansiyonun ilacı...

İÇİNDEKİLER

İdrar söktüren, ayaklardaki şişlikleri indiren böğürtlen, yüksek tansiyonu düşürüyor, ağız, dil, diş eti ve bademcik iltihaplarına iyi geliyor. Haricen kullanıldığı takdirde ağrıları dindirip, yanıkları da iyileştiriyor. Kökü kaynatılıp, suyu içilecek olursa kandaki şeker miktarını düşürür.

Sivilcelere biberiye
Eski zamanlarda gençliği geri getiren bitki olarak adlandırılan biberiye, sivilcelere iyi geliyor. Cildin esnekliğini ve sıklığını artırıyor. Bir litre suya, biberiye ve kekik yağından iki kaşık ekleyip hazırlanan karışım, cildi temizlemek ve yumuşatmak için kullanılıyor.

Bulantıya ebegümeci
Göğsü yumuşatıp öksüğü kesen ebegümeci, mide bulantısı ve kusmaları önler. Ateşi düşürüp vücuda rahatlık verir. Boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir. Dişeti hastalıklarını tedavi eder. Bu bitkinin yaprakları tahriş olan cildi dış etkenlere karşı korur.

Kolesterole enginar
Kandaki üre ve kolesterolü düşürür. İdrar söktürür. Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler. Böbrekteki kumların dökülmesine yardımcı olur. Prostat, meme ve rahim ağzı kanserine karşı iyi gelir. İçinde, fiber, magnezyum, folate ve C vitamini olan bu sebzeyi bol miktarda tüketenlerin, daha genç gösterdikleri belirtiliyor.

Kansızlığa kara lahana
İçeriğinde bol miktarda C vitamin bulunan kara lahana, kansızlığı giderir, idrar söktürür. Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Mide ve bağırsak yaralarını yumuşatır. Kabızlığı giderir. Kandaki şeker miktarını düşürür. Vücudu hastalıklara ve kansere karşı korur. Astımda faydalıdır.

Kalp çarpıntısına armut
İçinde; A, B1, B2, B3, B6 ve C vitaminleri bulunan armutu özellikle yemeklerden önce yemek gerekir. Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Nezleyi geçirir, hazmı kolaylaştırıp çarpıntıyı önler, sinirleri yatıştırarak beyni çalıştırır. Hamilelerin bulantısını geçirmede etkilidir.

Kestane ateş düşürür

Nisan-Temmuz aylarında çiçek açan at kestanesi ağacının meyvesi nişasta, saponin ve yağ içerir. Kabukla-rından yapılan ilaçlar ateşi düşürür. Vücuda kuvvet verir. Tohumları ise romatizma ve mafsal ağrılarını giderir. Varis flebit ve basur memelerinin tedavisinde etkilidir.

Kansere karşı Avocado
Çok kalorili olmasına rağmen içerdiği glutathion ile süper bir hücre koruyucusudur. Yüksek antioksidan bulundurur. Antioksidanlar hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatır ve kanseri önlerler. Tüm meyveler arasında protein bakımından en zengin olanıdır. Bol miktarda E vitamini de içerir. Kalp ve deriyi koruyarak dolaşımı düzene sokar.

Ayva ishali keser
A ve B vitaminleri yönünden çok zengin olan ayvanın bileşiminde tanin ve kireçli tuzlar bulunur. İshal ve dizanteriyi keser, mide ve bağırsakları güçlendirir, kanı temizler, karaciğeri çalıştırır, safra akışını sağlayarak çarpıntıyı giderir. Bronşit, müzmin öksürük ve verem tedavisinde kullanılır. Merhem olarak el-ayak çatlaklarına, egzamaya iyi gelir.