Deve dikeni ateşi alır

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Haziran 2013 Güncelleme 02 Haziran 2013, 00:00
Deve dikeni ateşi alır

İÇİNDEKİLER

Deve dikeni tohumu tıbbi olarak faydalıdır. Bir tutam devedikeni suda haşlanarak yudum yudum içilirse ateşi düşürür. Sirkesi iştahı açar, mideye kuvvet verir ve hazmı kolaylaştırır. Kumları dökmeye yardımcı olur ve cinsel gücü arttırır.

Kabızlığa mahmude
Mahmudenin kökleri toz haline getirilip 1-2 gram kadar yutulursa kalınbağırsağa etki eder ve dışkıyı yumuşatarak kabızlığı giderir ve ishale neden olur. Mideye kuvvet verir. Frengide faydalıdır. Hafif derecede zehirli bileşikler içerdiği için fazla kullanılmamalıdır.

Kansere karşı köri
Köri Asya'da binlerce yıldır yemeklere sos olarak katılmaktadır. Sindirime yardımcı olur. Çok fazla köri tüketen kişilerin kansere yakalanma oranını düşüktür. Körinin içinde yer alan maddenin kanserin ilerlemesini durdurucu özelliği vardır.

Bademciğe ahududu
Ahududunun çiçekleri kaynatılıp bu su ile gargara yapılırsa bademcik, boğaz ve dişeti iltihaplarına iyi gelir. Göz nezlesinde, yararlıdır. Bir miktar ahududuyu ezip püre haline getirdikten sonra yüze maske yapılırsa cildi sıkılaştırır ve serinletir.

Dalak için koyun otu
Koyun otunun toprak üstü kısımları suda kaynatılarak çayı hazırlanır. Fıtık şikayetlerini gidermeye yardımcı olur. Kasık şişmelerini indirir. Romatizma, karaciğer ve dalak hastalıklarına iyi gelir. Böbrek ve mesane rahatsızlıklarını giderir.

Salep tam viagra
Kök yumruları suda kaynatılıp kurutulduktan sonra toz haline getirilen salep ile su ya da süt kullanılarak içecek hazırlanır. Cinsel gücü ve isteği arttırır. Kabızlığı giderir. Aybaşı kanamalarını düzenler. Göğsü yumuşatıcı ve balgam söktürücüdür.

Mushil niyetine çalapa
Çalapa eflatun renkte çiçekler açan bir sarmaşıktır. Reçinesinde, yaklaşık yüzde 40 oranında müshil etkiye sahip maddelerden bulunur. Bitkinin yumru kökleri temizlenip kurutulduktan sonra toz haline getirilerek kullanılır. İdrar söktürerek kabızlığı giderir.

Solunum için vanilya
Çok az yağ içeren vanilyada hiç kolesterol yoktur, fakat şeker oranı yüksektir. Bu nedenle diyabet hastaları uzak durmalıdır. Ama vanilya cinsel gücü ve isteği arttırır. Sinirleri yatıştırır ve bunalımı gidermeye yardımcı olur. Ateşi düşürür. Solunum yollarını temizler ve öksürüğü kesmeye yardımcı olur.

Böbrek ağrısına badem
Bademin içinde bol miktarda E Vitamini, kalsiyum, magnezyum, ve fosfor bulunur. Vücuda, beyne ve göze kuvvet verir. Yüksek kalori değeriyle kilo almaya yardımcı olur. Baş ve böbrek ağrılarını hafifletir. Soğuk algınlığı ve bronşite iyi gelir. Badem yağı ise hassas ve kuru ciltlere sürülürse cildi besler.