Yanıklara patates

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2013 Güncelleme 27 Nisan 2013, 00:00
Yanıklara patates

İÇİNDEKİLER

Bol miktarda C ve B vitaminleri ile potasyum ve kalsiyum içeren patates, enerji verir, halsizliği giderir. Kızartma değil, haşlama olarak yenilmelidir. Patates lapa haline getirilip yanıkların üzerine konursa hem ağrıyı hafifletir hem de iyileşmesini hızlandırır.

Kolesterole çuha çiçeği
Çuha çiçeği yağı, romatizmanın etkilerini azaltmada ve kolesterolü düşürmede kullanılır. Çuha çiçeği obezlik, sindirim sorunları ve solunum yolları şikayetleri için de etkilidir. Adet öncesi sendromunu olan kadınlara da faydalıdır. Hamilelikte kullanılmaz.

Dereotu sakinleştirir

İştah açan dereotu, vücuda kuvvet verir ve savunma sistemini güçlendirir. Ağız kokusunu giderir. Hazmı kolaylaştırır. Sinirleri yatıştırır. Krampları çözer. Çocuklardaki hazımsızlıktan kaynaklanan şişkinlikleri ve gaz şikayetlerini azaltır.

Tiryakiye devedikeni
Devedikeni, karaciğerde toksik maddelerin parçalanıp, atılacak hale gelmesine yardımcı olur. Hepatit, sarılık ve karaciğer iltihabı problemlerinde etkilidir. Siroz hastalığı olanlara ve sigara kullananlara önerilir. İyi bir kan temizleyicidir, sedefe fayda sağlar.

Kalp ritmini düzenliyor
Lale yaprakları ve sapları kalp hastalıklarında kalp atışını düzenlemek için kullanılır. Ayrıca, kabızlığı gidermekte etkilidir. Lale çiçeğinin suyu doğumu kolaylaştırmak için faydalıdır. Çiçekleri rahim ve kadın hastalıklarına karşı etkilidir.

Varise elma sirkesi
Kadınlarda genelde hamilelikte ortaya çıkan varisler çoğunlukla fark edilmiyor ve tedavi edilmediği için tehlikeli sonuçlara neden olabiliyor. Görüntü olarak da sıkıntı yaratan varislere karşı elma sirkesi etki gösteriyor. Varisin çirkin görüntüsünü yok ediyor.

Ağız kokusuna karanfil
Et, tavuk kızartmalarında, kurabiye, kek ve tatlılarda kullanılan karanfil, ağız kokusunu yok etmekte etkili oluyor. Özellikle ağızdaki sarımsak kokusunu gidermek için tane olarak alıp çiğnendiğinde kötü koku yerini güçlü bir karanfil kokusuna bırakıyor.

Antiseptik sumak
Kabuğu hekimlikte, yaprakları dericilikte kullanılan bir ağaç olan sumağın meyvesi antiseptik özelliği ile dikkat çekiyor. Yemeklere kullanılan sumak ekşisini, uzmanlar antiseptik olması nedeniyle salatalarda tüketilmesini öneriyor.

Zencefille öksürüğe son
Şu günlerde herkes soğuk algınlığı, grip ve öksürükten muzdarip. Soğuk algınlığı geçse bile geride bıraktığı öksürük can sıkıcı olabiliyor. Öksürükten yakınanların imdadına zencefil yetişiyor. Zencefil çay olarak tüketileceği gibi, balla karıştırılıp da yenilebiliyor.