Yok öyle yağma

Vücuttaki yağlanma, kalp-damar başta olmak üzere çok sayıda hastalığa davetiye çıkartıyor. Yumurta ve greyfurt ise yağlanmaya savaş açıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Nisan 2013 Güncelleme 23 Nisan 2013, 00:00
Yok öyle yağma

İÇİNDEKİLER

Özellikle kadınların korkulu rüyası olan "yağlanma", hayatı tehlikeye atıyor. Kalıcı kiloya davetiye çıkarttığı gibi, kalp ve damar başta olmak üzere ölümcül hastalıklara yakalanma riskini arttırıyor. Vücutta biriken toksinler atılmadığında kanser tehlikesi bile ortaya çıkabiliyor. İmdada ise vücuttaki yağ dengesini koruyan besinler yetişiyor. Yağ yakıcı mucize besinler ise şunlar:

GREYFURT: C vitamini deposu bu meyve, vücuttaki zararlı maddelerin atılmasını sağlar. Yağ yakımını yüzde 30 arttırır.
ZEYTİNYAĞI: Vücuttan kolaylıkla atılır. Kalori yakmaya yardımcı olur.
FASULYE: Lifli bir besin olan fasulye iştahı keser ve kolesterolü düşürür.
ÇORBA: Açlık hissini bastırmak için en iyi çözüm çorbadır. Çorba hem sindirim sisteminin çalışmasını sağlar hem de tok tutar.
LİMON: İçerdiği C vitamini sayesinde yağların kolay yakılmasını sağllar.
YUMURTA: Protein deposu olan yumurta, yağlanmayı önler. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Obeziteyle savaşır. Kanser hücrelerini yok eder.
ARMUT: Kan şekerinin düşürülmesi ve tok tutması için mükemmel bir meyvedir.
YAĞSIZ ET: Proteinler, karbonhidratlara göre tokluk hissi yaratır. Yağsız et kalori yakma hızını yüzde 5 arttırır. Yağ dengesini korur.
TARÇIN: Kan şekerini ve kolesterolü düşürmek için tarçın, benzersizdir. Yediğiniz ya da içtiğiniz her besinin üzerine biraz tarçın serpebilirsiniz.
SİRKE: Tok tutar ve hücre yeniler. Toksinlerin atılımını kolaylaştırır.
SOYA PEYNİRİ: Soya peyniri yemek öncesinde yendiğinde iştahı kapar. Antioksidan bir özelliğe sahiptir. Zararlı yağların vücut tarafından emilimini engeller.
CEVİZ: Metabolizmayı canlandırır.
LİFLİ MISIR GEVREĞİ: Kalorisi düşüktür, sindirimi hızlandırır.
ACI BİBER: İçeriğinde bulunan "kapsaisin" adlı madde sayesinde metobolizmanın hızlı çalışmasını sağlar. Vücudun yağ dengesini korur.
YEŞİL ÇAY: Antioksidan içerdiği için yağ yakımına etki eder. Günde 2 bardak limonlu olarak içilmesi tavsiye edilir. Yağ yakar ve metobolizmayı hızlandırır.
TERE: Vitamin deposu olan bu ot, yağ yakıyor. Çiğ yenmesi öneriliyor.
MAYDANOZ: Maydanoz yemek ve çayını içmek, vücudun su toplamasına karşı çok etkili bir yöntem olarak biliniyor.
AT KUYRUĞU BİTKİSİ: Yağ dokularını eritmeye yardım eden bu bitki, yaraların iyileşmesine de yardımcı oluyor. Fakat fazla dozda kullanılırsa böbreklere zarar verebiliyor.